論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解咁討厭!個個都係rubbish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

又話响星洲做過,中又唔識,英又唔掂,教又唔聽,飯又唔識煮,野又唔識做,B又唔識凑,講佢又唔明,明又唔記得,唔記得又唔寫低,又要教佢,又要比錢佢,仲要好勞氣,一樣野要講3個鐘,又冇common sense, 救命呀!!!!!!

點解咁冇制度,點解唔可以學識先嚟,點解冇試用期,點解要比錢教佢做野,點解要比錢教佢講中文,點解要貼錢買難受,點解要我日日好似發癲咁,點解要比錢請rubbish! 點解......
我係KaboMa ;-)

複式洋房

問吓政府.......仲有個不知所謂 的李X人

別墅

有香港法例保障她們WOR ! 唔識唔係問題,她們實來到香港工作! AND 她們的CV 好多作嘢!

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

男爵府

原帖由 KaboMa 於 10-8-2 13:21 發表
點解咁討厭!個個都係rubbish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

又話响星洲做過,中又唔識,英又唔掂,教又唔聽,飯又唔識煮,野又唔識做,B又唔識凑,講佢又唔明,明又唔記得,唔記得又唔寫低,又要教佢,又要比錢佢,仲要好勞氣,一樣野要 ...

Same to mine !

大宅

今日又嚟喇,叫佢起身又唔起,話眼訓,有冇攪錯!日日先生出門口佢都仲訓到死豬咁,遲d阿女返學我咪要服侍埋佢...

叫佢學好d中文又話sick,又話頭暈,超lazy....

點攪呀?我成3個小朋友,而家仲要理多個 xyzxyz.....

別墅

響星加坡做左幾耐呀. agent評語係咩?

佢響你屋企做左幾耐呀.

洋房

咁都得? 仲忍?

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

男爵府

原帖由 KaboMa 於 10-8-3 09:24 發表
今日又嚟喇,叫佢起身又唔起,話眼訓,有冇攪錯!日日先生出門口佢都仲訓到死豬咁,遲d阿女返學我咪要服侍埋佢...

點攪呀?我成3個小朋友,而家仲要理多個 xyzxyz..... ...

搵過個炒佢啦~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 KaboMa 於 10-8-3 09:24 發表

點攪呀?我成3個小朋友,而家仲要理多個 xyzxyz..... ...

Was it yan? 2x years old? 快炒, 而家想來做99, 件野仲要你服侍埋佢? 佢拆福呀, 顧往無福消受, 死咗, 整污糟係間屋.

男爵府

又話响星洲做過,中又唔識,英又唔掂,教又唔聽,飯又唔識煮,野又唔識做,B又唔識凑,講佢又唔明,明又唔記得,唔記得又唔寫低,又要教佢,又要比錢佢,仲要好勞氣,一樣野要 ...

中晒.......個個都係一樣

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

俾錢請rubbish就止呀? 嚟到又要成日喊, 成日話唔做, 但又唔肯辭職, 係都要僱主炒, 明明係佢自己唔想做, 開到口叫僱主炒佢, 唔炒佢就黑面博咀喊苦喊忽, 無端端多咗個後底乸, 仲要俾機票請佢走.

大宅

我都好想炒'kill'咗佢,但我諗十個有9.9個係一樣,最慘係我3個小朋友仲細,而家bun同印都揀工,真係唔係咁易揾人!

同agent投訴?冇用架!換人,你又係要比錢,又要再等,炒佢一樣,都係要比錢;年中揾埋d錢,就係比d agent or 炒工人!唉!

如果話佢衰,再衰d都有;我上一個,樣衰口又衰,口黑面黑,駁咀駁舌,唔識做野亦唔願做野,佢話我知上一個顧主7:30食晚飯,8:00佢就有得訓,你話佢係咪痴痴地;最不知所謂係佢留宿幾日後就走,跟住仲去告我....討厭...[待續,有人喊....]

子爵府

我個件做野都唔算好, 對眼好似有問題, dirty 睇唔到, 跌左野在地上三日都唔執返好, 細仔隻牙刷黑色有一舊舊野在刷毛中間, 我興爆+鬧爆佢, 但佢喊晒話sorry, 個樣同行為又比你見到佢想留低做既, 咁相比你件極品算好?! d工人好似同一個阿媽生咁, 性格行為都一樣

原帖由 KaboMa 於 10-8-3 18:34 發表
我都好想炒'kill'咗佢,但我諗十個有9.9個係一樣,最慘係我3個小朋友仲細,而家bun同印都揀工,真係唔係咁易揾人!

同agent投訴?冇用架!換人,你又係要比錢,又要再等,炒佢一樣,都係要比錢;年中揾埋d錢,就係比d agent or ...

子爵府

仲有好多心地唔好, 表面無乜野,暗地里害僱主, 比如煮野加料等等, 防不賸防, 我好后悔又新請咗一個印印, 真是好,好,,,,好唔想請工人.

複式洋房

簡直係身同感受, 不過無得choose, 局住請咋. 又唔可以唔返工, 唯有吞聲忍氣, 再唔掂都要用住先. 真係年中搵埋黎俾agent&工人, 等於白做.

大宅

明白既~~我諗請親呢班廢柴既10個有7個都係咁既心情,但真係可以點呢?? 用佢地mug都洗多好多,因為要預埋佢地偷啦,o徒啦,用啦,例如我地一支洗潔精用3個月佢地就1個月用哂囉,條數就係咁,我都好唔想用佢地,係cam見到個女日日都1個係廳玩,佢個pk唔知去咗邊,打電話返去,佢就話係房~~執緊野,真係谷Q住度氣 ,呢班廢柴唔好話閙連話都唔得,一唔like重比返面口我睇,同佢講緊野佢都可以一Q寧轉面行咗去,你講得啱又要比錢佢地又要教重要受埋氣,又好食又好住...唉~~呻住咁多先..

~~MAG~~

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 KaboMa 於 10-8-3 18:34 發表

同agent投訴?冇用架!換人,你又係要比錢,又要再等,炒佢一樣,都係要比錢;年中揾埋d錢,就係比d agent or ...
我两年前請果件印就係=你宜家果件+妳上一件。。。真係喊得一句句。。。。

洋房

十萬個認同, 我屋企都有個咁既八婆, 成日駁咀, 咩都話唔記得, 又唔肯用紙筆寫低, 好後悔同佢續約, 頭兩年都ok, 但續約後成個變晒, 之前你地講個d全部中晒, 成日發夢, 做錯野又唔認, 又唔會say sorry, 鬧佢仲係度亨歌, 成日好似癲婆咁鬧佢, 都低能架, 返工睇老細面色我接受, 但返到屋企仲要睇你面色, 都低能架, 仲有朝朝10:30先起身, 但12:00先正式開工, 做佢真好, 食既住既著既連日用品都買埋俾佢, 對佢仲好過對亞媽, 都無良心既, 平心爭氣問"你係咪唔想做呀?" 係就早d出聲, 佢扮聽唔到, 逃避問題, 都唔知依家d工人諗咩 .....我有兩個朋友都做ageny, 佢地都話依家d妹(=工人)好難搵到d乖架, 佢地都話佢唔偷野及無放假出去做雞咪算囉, 最緊要佢對小朋友無野, 叫我睇開d,等完約先再搵過新既,唔洗俾咁多錢, 唉 ......

首頁

尾頁

跳至