跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 beautybug 於 10-9-18 15:32 發表
請問係咩原因放棄報圓玄?

- 唔想小朋友坐校車 (當你見過小學生6:30上校車, 但佢其實係讀區內小學而已....出九龍塘讀書都係咁上下時間上車, 縱然呢個係個別例子 )

- 屯門好的小學其實有好多

- 屋企唔會同小朋友講英文, 又不是讀英文KG, 雖然係想小朋友學好英文, 但又未aggressive到呢個地步

- 就算讀/唔讀圓玄, 都一樣要出去補英文, 讀咗呢間唔代表唔駛再學, 因為好多小朋友都自己再去考cambridge, 考咩flyer呀咁

- 基於以上原因, 令我覺得要交學費讀書唔太值得, 每月800多元學費好似唔多, 但一年下來的$$, 都夠我哋去一次short trip, 我寧願咁樣運用d $$

但其實圓玄係一所好o既學校, 因為有認識o既小朋友讀緊, 小朋友係比較多機會講英文, 同埋係free d

唔選擇呢間, 純粹佢唔係我杯茶, 可能我於小兒讀K1時已諗緊想佢讀咩小學, 經過幾年後就終於諗清楚想要咩

大宅

瑋媽,唔駛諗做 Portfolio 了,千禧校長話,如果touch wood 要第三輪 interview,佢係唔收 Portfolio 架~

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

大宅

原帖由 kittenyan 於 10-9-21 14:08 發表
瑋媽,唔駛諗做 Portfolio 了,千禧校長話,如果touch wood 要第三輪 interview,佢係唔收 Portfolio 架~

廸廸都好似想報千禧woo! 記得星期五開始可以交表啦!

其實都唔駛咁灰o既, 你哋係相同校網, 第一輪唔得都仲有第二輪, 其實機會都好大ga!!

唔駛做Portfolio仲好啦, 留返d精神養胎

話就話想放鬆d, 其實都好緊張ga

大宅

原帖由 chunwai_315 於 10-9-22 09:44 發表

廸廸都好似想報千禧woo! 記得星期五開始可以交表啦!

其實都唔駛咁灰o既, 你哋係相同校網, 第一輪唔得都仲有第二輪, 其實機會都好大ga!!

唔駛做Portfolio仲好啦, 留返d精神養胎

話就話想放鬆d, 其實都 ...

係呀,迪媽都講過~
我遲D搬去新屯中,跨左區喇~

10-Jul-10: 9w3d  2.25cm 心仔卜卜跳呢~ :)
2-Aug-10: 12w5d  6.10cm 同媽咪say hi~
14-Aug-10: 14w3d 8.48cm 踢腳俾哥哥睇~ Hey!
11-Sep-10: 18w3d 12.86cm 醫生叔叔話我係女仔

:-D 555小寶藏 :-D 555 的 Flickr 相簿

複式洋房

原帖由 yeecheng 於 10-9-16 13:01 發表
HI 我囡囡是上高3A班,同班喎,你就好,一定入到莊二,我打算報梁上,沒有分,得5分,唔知好唔好彩入到呢?我希望得啦。

Hello, 我唔係成日上bk, 今日先睇到你嘅留言, 原來我個仔同你囡囡係同學, 你囡囡叫咩名呀? 我個仔叫王灝楓呀, 我哋不如喎吓gathering出嚟玩吓食吓交流吓吖~

首頁

尾頁

跳至