自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

~ 請問有無人可以介紹吓澳門必到的好去處和好食的店舖, 最好講埋坐什麼車.
~ 另外澳門科學館有什麼好玩或有什麼特別野要注意呢?
~ 又有無人住過利澳, 裡面個泳池小朋友可否用水泡呢? 早餐幾點開始至幾點?
~ 其實在澳門消費, 用港幣還是用葡幣?

MANY THANKS!!!

大宅

請問有無人可以幫幫手?!
THANKS!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

澳門用港幣得架啦

我地一家去親澳門,就會帶亞仔去機舖玩下,因為香港無得入去呀嘛,跟住會去官也街吔食野~魚翅麵(唔可以話好好食,不過幾得意)
~葡國餐食燒豬手,D皮真係好趣
~朱古力布丁,芒果布丁,榴槤布丁
呢D都係官也街有得食,同埋你可以最一日先去,因為官也街可以順便買埋手信先走

大宅

魚翅麵, 芒果布丁, 榴槤布丁, 燒豬手 ~ 樣樣都好好食播! 可否告知店舖是什麼名呀!

原帖由 hoho0728 於 10-8-5 09:37 發表
澳門用港幣得架啦

我地一家去親澳門,就會帶亞仔去機舖玩下,因為香港無得入去呀嘛,跟住會去官也街吔食野~魚翅麵(唔可以話好好食,不過幾得意)
~葡國餐食燒豬手,D皮真係好趣
~朱古力布丁,芒果布丁,榴槤布丁
呢D都係官 ...

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我剛剛住過十六浦,都幾好,一家4口都夠住(雙人床),仲可以行下MJ館。
另外,我去澳門多數會"唱"葡幣,用1000蚊港幣,葡幣有1029-1030蚊。

大宅

請問MJ館有咩行和在那裡?
會在那裡"唱"葡幣?

原帖由 csnkennis 於 10-8-5 11:13 發表
我剛剛住過十六浦,都幾好,一家4口都夠住(雙人床),仲可以行下MJ館。
另外,我去澳門多數會"唱"葡幣,用1000蚊港幣,葡幣有1029-1030蚊。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 qq_888bb 於 10-8-5 10:20 發表
魚翅麵, 芒果布丁, 榴槤布丁, 燒豬手 ~ 樣樣都好好食播! 可否告知店舖是什麼名呀!

官也街係氹仔個邊的,條街好細架咋,你轉個圈實見到D浦頭~~不過係市中心搭巴士過去等車等好鬼耐,車程都好鬼耐,站站停,坐到屎忽痛~~

大宅

OK~ 等我去找找, 吾該晒妳先!
坐巴士真係幾煩, 記得以前細個去坐d巴士時係無嘜位坐多數要企, 在車站等車時d人又吾排隊一有車就好似打仗好驚~~有次要坐車去碼頭重要大失車, 希望今次順順利利啦!

原帖由 hoho0728 於 10-8-5 13:59 發表

官也街係氹仔個邊的,條街好細架咋,你轉個圈實見到D浦頭~~不過係市中心搭巴士過去等車等好鬼耐,車程都好鬼耐,站站停,坐到屎忽痛~~

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 csnkennis 於 10-8-5 11:13 發表

我都住過十六浦,ok啦,中意佢有loccitane,我都係因為佢先開始對呢個牌子有興趣。
但佢個buffet breakfast真係麻麻。

首頁

尾頁

跳至