夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可能每個女仔都對婚姻有憧憬,我自己都係,8年前結左婚,好快生左2個仔,之後的生活............又要理小朋友,又要返工,又要理奶奶,又要湊老公(老公係大細佬),又要理工人,又要理自己外家,真係無停過,真係連cry的時間都無,有一刻我係累到想一走了之,我唔想再理任何事,不過我唔捨得2個仔......如果我知結婚後的picture係咁,我會選擇做返女個時,拍拖就算,話知自己係唔係中女,我已經好耐無真正開心的由心笑出來﹗

別墅

唉, 你這種感覺我都有, 想做番女, 想無憂無慮, 所以我每次見到嫁唔出但在奶奶家做"公主"的姑仔, 真係好羨慕, 相反, 我食餐安樂茶飯都唔得, 仔仔永遠煩住哂, 家中大小事務都要我理, 就有點酸溜溜的感覺.

男爵府

育兒性格勳章

睇完婆熄 同夫妻版後...
真係 覺得.....自己未必係適合結婚既人。
不是嗎?
婚後 不單要湊仔 (c6),唔幫手做家務,奉旨服侍佢既少爺仔c6.....
仲要 應酬 6299 ...
若c6 係裙腳仔仲慘,6299 的無理要求都要逆來順受....
婚後二人世界/獨立家庭?
....6299 周不時 貢上黎,就連叔仔姑仔姑9 都肆無忌憚...
同個c6 講...c6 只會叫你"忍"...

唉... 投降了...
未拍拖的女人就 恨嫁...
結左婚的女人就 知 婚姻並不是天堂....
that's life~

男爵府

好媽媽勳章

唉~認同!
仲要時刻擔心c6會唔會出去玩女人, 叫雞, 包29...etc...

男爵府

係ar,時光可以倒流我唔會結婚,寧願做中女﹗自己搵自己駛,有拖就拍無就自己找節見happy﹗

原帖由 LatteLatte2008 於 10-8-7 18:36 發表
唉~認同!
仲要時刻擔心c6會唔會出去玩女人, 叫雞, 包29...etc...

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 jesuslovesyou 於 10-8-7 10:30 發表
睇完婆熄 同夫妻版後...
真係 覺得.....自己未必係適合結婚既人。
不是嗎?
婚後 不單要湊仔 (c6),唔幫手做家務,奉旨服侍佢既少爺仔c6.....
仲要 應酬 6299 ...
若c6 係裙腳仔仲慘,6299 的無理要求都要逆來順受....
婚後 ...

我記得你未結婚,你仲有得揀喎

其實唔好睇到咁灰...人生總有起跌既....就算唔結婚都要經歷其他挫折同失敗....

我算好彩,老爺奶奶,老公都好錫我....雖然姑奶煩D,但佢又唔敢做D咩,因為都要比少少面老爺奶奶.....希望之後都okay啦...

禁止訪問

男爵府

原帖由 kyliema 於 10-8-7 17:52 發表
可能每個女仔都對婚姻有憧憬,我自己都係,8年前結左婚,好快生左2個仔,之後的生活............又要理小朋友,又要返工,又要理奶奶,又要湊老公(老公係大細佬),又要理工人,又要理自己外家,真係無停過,真係連cry的時間都無,有一刻我係 ...

我都同你差不多,我都覺得做女果時係最開心,現在乜都要自己去想,去安排所有野,每日放工都要做餐死,真係冇左自己,已前的我係唔會吟容易發脾四,冇吟大聲講野,生左兩個囝真係乜都出晒黎,我都唔想變成吟...,做女輕鬆好多......

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 我愛Corina 於 10-8-7 20:00 發表

我記得你未結婚,你仲有得揀喎

其實唔好睇到咁灰...人生總有起跌既....就算唔結婚都要經歷其他挫折同失敗....

我算好彩,老爺奶奶,老公都好錫我....雖然姑奶煩D,但佢又唔敢做D咩,因為都要比少少面老爺奶奶. ...

我聽好多女人講.....
真係寧願嫁個 孤兒...!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 jesuslovesyou 於 10-8-7 15:18 發表

我聽好多女人講.....
真係寧願嫁個 孤兒...!!

係真....

最好無咩親戚....

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 我愛Corina 於 10-8-7 23:49 發表

係真....

最好無咩親戚....

yes......真係ga~~
最好嫁個 孤兒~~
但孤兒又可能.....唔識做爸爸...
但我估....."孤兒"真係好搶手...XDDDD

水晶宮

kyliema:
睇你嘅形容又確係幾辛苦 wor!
見你話唔捨得2個仔,所以我諗你都會堅持落去。
咁既然冇得返轉頭,拿,你D慘情呻完啦,咁我又想問吓你,响呢8年,有冇D值得開心嘅野呀?上面薯媽話:有得必有失,咁你有冇D "得著" 呀?不如細想一下,响度同大家 share 吓吖!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

樓主 你都好, 8年先有e d 感覺
我以家 3年咋,,已經想走了,又係為左一對仔囡,含辛茹苦...

公爵府

我有時都會諗: 如果比我再揀, 我未必會同我老公結婚~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今日我可以揀多次會寧願單身囉

禁止訪問

瑪瑙宮

原帖由 jesuslovesyou 於 10-8-7 16:19 發表

yes......真係ga~~
最好嫁個 孤兒~~
但孤兒又可能.....唔識做爸爸...
但我估....."孤兒"真係好搶手...XDDDD

而家d裙腳男,都唔方識做爸爸....

反而孤兒一手一腳靠自己,仲叻仔tim呀~

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 幸福黃太太 於 10-8-8 01:32 發表
我有時都會諗: 如果比我再揀, 我未必會同我老公結婚~

me2...不過唔嫁佢,嫁第2個,我可能要30歲先會結到婚(佢去左外國讀醫),可能6299姑仔叔仔會好煩(因為佢地一家人好好感情,而個男人講明係以家庭為先,我唔知佢會唔會結左婚之後,以自己建立既家庭為先...)同埋成日都會好擔心,好煩(佢身邊好多女仔氹氹轉,都幾有吸引力下,不過佢係我拍拖幾次之中最俾到安全感我既,雖然佢唔係俾最多時間陪我,呢樣係好莫名其妙既,不過有人提我,就算佢真係唔會變,就算我信佢,佢身邊d女仔如果唔抵得,都會講說話激我--我係好小氣既人黎架...一定會中計,到時日日嘈都似)

首頁

尾頁

跳至