自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日呀仔乘坐扶手電梯,成隻CROCS被電梯CUT開左一半,大家真的要小心.(感恩呀仔隻腳冇
事)

我冇諗過會發生係自己身上,成日以為只係小朋友跑或在電
梯玩先會夾親...企係度都可以咁..(呀仔話佢只係屈
過隻腳)...真係好恐佈

子爵府

原帖由 catcatchong 於 10-8-9 01:33 發表
今日呀仔乘坐扶手電梯,成隻CROCS被電梯CUT開左一半,大家真的要小心.

我冇諗過會發生係自己身上,成日以為只係小朋友跑或在電
梯玩先會夾親...企係度都可以咁..(呀仔話佢只係屈
過隻腳)...真係好恐佈http://www.faceb ...

好驚呀

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

大家真係要小心睇住小朋友對腳。
盡我一己之力,發放正能量!

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-8-9 01:47 發表
大家真係要小心睇住小朋友對腳。

但睇得對腳嚟,佢又坎親個頭,成日都好論盡。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 BingJing 於 10-8-9 01:49 AM 發表

但睇得對腳嚟,佢又坎親個頭,成日都好論盡。

咁唯有唔好著膠鞋。睇見張相真係難以想像如果縮唔切隻腳會發生咩事

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-8-9 01:53 發表

咁唯有唔好著膠鞋。睇見張相真係難以想像如果縮唔切隻腳會發生咩事

買大幾個碼會唔會好 d,有事時唔會咁快入肉,最多係易仆 d 啫。

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 BingJing 於 10-8-9 01:56 發表

買大幾個碼會唔會好 d,有事時唔會咁快入肉,最多係易仆 d 啫。

仲衰啊,千萬唔好買大D,其實呢隻牌子不斷出現意外,大家唔好再買俾小朋友著啦,淨係7月已有4單相同意外

子爵府

原帖由 winnie_sh 於 10-8-9 02:00 發表

仲衰啊,千萬唔好買大D,其實呢隻牌子不斷出現意外,大家唔好再買俾小朋友著啦,淨係7月已有4單相同意外

講吓啫,我唔係 sor ge。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

想知道你仔仔係比電梯側邊夾到對鞋定係最尾果級先夾到?因我囡都成日著...
每次去親電梯到我都會提佢企好D,5好企咁側邊...
如果小朋友係正常企係電梯到,點會夾到

超級版主

原帖由 BingJing 於 10-8-9 01:56 AM 發表

買大d仲衰,平時行路好易走位而跌倒。

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-8-9 02:04 發表

買大d仲衰,平時行路好易走位而跌倒。

召藥師 呀 召藥師呀

請問你係咪 24小時 候命架?點解早晚都見到你 ge?

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 BingJing 於 10-8-9 02:03 發表

講吓啫,我唔係 sor ge。

因為我自己試過買大一個碼,勁易X街...
唔係針對你講果句,誤會誤會~

珊瑚宮

環保接龍勳章

子爵府

原帖由 winnie_sh 於 10-8-9 02:10 發表

因為我自己試過買大一個碼,勁易X街...
唔係針對你講果句,誤會誤會~

冇問題,係我多口啫。

唉,其實我都係,舊年趕住旅行着,馬拉松臨收舖前衝入去買,但啱size 要等兩日,結果買大咗,...... 我..... 試過落雨碌落樓梯,又要揾窿捐....

超級版主

原帖由 BingJing 於 10-8-9 02:07 AM 發表

召藥師 呀 召藥師呀

請問你係咪 24小時 候命架?點解早晚都見到你 ge?

我冇返早班架喎早班係edea負責

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-8-9 02:26 發表

我冇返早班架喎早班係edea負責

roger, 可能記錯咗。
要瞓喇,睇吓傾朝係咪edea先。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好得人驚...

可唔可以投訴架呢?

男爵府

佢係最尾果級夾到......
我已留言MTR提醒給市
民.人多乘扶手電梯時真的要很小心,希望可以加些員工控制人流
原帖由 teresa621 於 10-8-9 02:04 發表
想知道你仔仔係比電梯側邊夾到對鞋定係最尾果級先夾到?因我囡都成日著...
每次去親電梯到我都會提佢企好D,5好企咁側邊...
如果小朋友係正常企係電梯到,點會夾到 ...

男爵府

多謝樓主提醒, 因為, 我成日以為只有企近側邊先會出事。點知正面最後果級都會出事。

首頁

尾頁

跳至