論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 tachiya 於 10-8-9 13:25 發表
呀~我都冇鎖支票簿喎...
最冇理由係偷支票都只係坐7日咁少.

未判0架.我意思係由犯事開始計.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 lily-of-valley 於 10-8-9 13:30 發表

如係我, 我會告佢冒我名簽支票, 但唔知仲有無D更嚴重D罪行嘅, 我會告齊咁多項罪. Police當場拉人, call你去差館呀?

0固日我行咗3次差館.我都要落口供.幫我落口供的警員:問我覺唔覺得印7姐精神狀態有唔妥.我答:我將會同佢續約.因為我地相處唔錯.佢犯事之前所做的,家庭傭工的工作不錯.唔知做咩警員咁問我呢? 唔通印7姐係差館扮黐線?(定係証明我的清白,唔係我炒工人,萬一拗起上黎)

當場拉佢0架.下午仲帶咗佢上黎屋企攞行李.印7姐話:佢係衰人,講盡大話騙人.想死!想依家死.跟住就用手斬自己條頸.

快樂的甜芋快樂的甜芋

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 甜芋 於 10-8-9 13:40 發表

0固日我行咗3次差館.我都要落口供.幫我落口供的警員:問我覺唔覺得印7姐精神狀態有唔妥.我答:我將會同佢續約.因為我地相處唔錯.佢犯事之前所做的,家庭傭工的工作不錯.唔知做咩警員做咩咁問我呢? 唔通印7姐係差館扮 ...

可能佢想扮痴線脫罪, 就好似藍血人以精神報告脫罪一樣.

男爵府

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-8-9 13:42 發表

可能佢想扮痴線脫罪, 就好似藍血人以精神報告脫罪一樣.

黐線係唔係要等精神報告? 話唔定,佢等唔切,已經變返正常.鬼叫佢之前唔係做開舞台劇咩~~

快樂的甜芋快樂的甜芋

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 甜芋 於 10-8-9 13:20 發表

係全新一本支票薄.啱啱寄去我屋企.如果佢有機會追討我一個月代通知金.我願意陪佢玩.我會求法官大人放咗佢.再係我屋企做多個月.

千萬唔好,諗下好哪!話之佢死,到時記得俾Cebu機票+$100交津,Cebu平好多,唔好俾多佢:;pppp:

佢地真係蠢到豬咁,正如我之前講我女同學媽咪又係相同Case,只不過個印妹蠢到偷幾張支票,寫佢香港個男朋友名,咁銀行見到係呀星英文名,銀碼又大,咪call個僱主問,因為支票戶口正常唔會有錢係裡面,咁就捉晒兩件蠢才。

都係一句,所有信+支票都要鎖,我一封都唔會露眼,唔信工人一件事,最重要係保障自己免受傷害

而家雨過天晴,登你開心:)

子爵府

原帖由 甜芋 於 10-8-9 12:03 發表
印七姐係8月3日上午,攞咗我私人支票,去銀行取10萬現金,銀行經理暗中報警,我印7姐當場俾警員拘捕.依家佢點,我都唔知了.

請咗8年工人,最耐19個月貨仔.最短30天.我捱到仔9歲,女5歲.家下屋企我老爺幫我手了.

印7姐入冊 ...

cheap 人要坐cheap cheap 專機
最多咪益佢
坐吓飛機河
轉多幾次機啦!

男爵府

原帖由 ANDREAMLEE 於 10-8-9 13:49 發表
甜芋,

我好羨慕妳,終於唔駛用工人!

我大女快11歲,細仔9歲多,如工人生生性性,到出年8月便約滿,那時我真係唔想再用工人,但囡囡囝囝唔大唔細,有乜事(意思係"大件事"),我會有罪!

妳有人睇住真係好好多!

...

小朋友可以放係功課班,得唔得呀?女女大啲好好多.我女5歲會幫手做家務.我仔仔5歲時,冇女女咁定性.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 winnie_sh 於 10-8-9 14:40 發表

千萬唔好,諗下好哪!話之佢死,到時記得俾Cebu機票+$100交津,Cebu平好多,唔好俾多佢:;pppp:

佢地真係蠢到豬咁,正如我之前講我女同學媽咪又係相同Case,只不過個印妹蠢到偷幾張支票,寫佢香港個男朋友名,咁銀行見到係呀星英文名 ...

WINNIE:佢寫0既支票係英文.我印7姐0既英文唔掂0架.我都懷疑佢有同黨.但係差人點查,我就唔知了. 機票0固度,我識DO啦.照常理講,佢坐猫完要即走.咁我係唔係買定0固日0既,唔改得期的機票,就得呀?
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 bbfish1992 於 10-8-9 14:51 發表

cheap 人要坐cheap cheap 專機
最多咪益佢
坐吓飛機河
轉多幾次機啦!

魚媽:如果有得選擇.叫佢坐船返去再轉馬車.
快樂的甜芋快樂的甜芋

子爵府

原帖由 甜芋 於 10-8-9 15:22 發表

魚媽:如果有得選擇.叫佢坐船返去再轉馬車.

Ha Ha Ha Ha !
講真法例話要送佢哋番原居地,每規定用乜嘢交通工具
坐船都好呀,唔駛佢轉機
3等艙襯條cheapy支票印

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

水晶宮

原帖由 甜芋 於 10-8-9 13:40 發表

0固日我行咗3次差館.我都要落口供.幫我落口供的警員:問我覺唔覺得印7姐精神狀態有唔妥.我答:我將會同佢續約.因為我地相處唔錯.佢犯事之前所做的,家庭傭工的工作不錯.唔知做咩警員咁問我呢? 唔通印7姐係差館扮黐線? ...

即系話你工人平時表現都OK既...但失驚冇神賊心一起就犯單大案是嗎...都幾恐怖...我諗巨做得哩單也應該已經諗定後路...可能錢一到手即刻走路...蠢...
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

醒目開學勳章

到時問差人就得㗎啦~
隻蠢嘢唔使指意留得底,判刑後你記得寫信去入境處,唔係就有機會俾隻蠢嘢留港揾到工

男爵府

原帖由 winnie_sh 於 10-8-9 15:57 發表
到時問差人就得㗎啦~
隻蠢嘢唔使指意留得底,判刑後你記得寫信去入境處,唔係就有機會俾隻蠢嘢留港揾到工

WINNIE:佢應該冇得出去揾工.我問咗律師,如果有足夠証據,外傭係香港犯事.係唔可以保釋.判咗入境處會通知我.我送機票到監獄.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 54heima 於 10-8-9 15:44 發表

即系話你工人平時表現都OK既...但失驚冇神賊心一起就犯單大案是嗎...都幾恐怖...我諗巨做得哩單也應該已經諗定後路...可能錢一到手即刻走路...蠢... ...

喜媽:佢平時做嘢OK.係勁擦我鞋.日擦晚擦.會擦到我唔舒服0固種.
快樂的甜芋快樂的甜芋

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 甜芋 於 10-8-9 16:15 發表

WINNIE:佢應該冇得出去揾工.我問咗律師,如果有足夠証據,外傭係香港犯事.係唔可以保釋.判咗入境處會通知我.我送機票到監獄.

係confirm左你要比機票, 政府會唔會"第戒"佢出境架...定係出境淨係包送佢去機場押佢上機, 機票都係要你出???

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

子爵府

好彩bank 醒目jor, 如果唔係真係比佢攞o左d $就真係慘o拉!!

原帖由 甜芋 於 10-8-9 12:22 發表

佢同銀行講,10萬係太太想支付俾佢的一年人工.即係佢話,佢一個月人工係HK$8333.33 / 呢個係黐孖筋的下場.

好攰..好攰..好攰........所以,覺得冇工人用好好.等佢猫完,我要俾機票. ...

珍珠宮

你ex工人, 都好大胃口喎, 10萬, ha~

边有人會預出人工比工人架, 唔好講話呢d外傭啦, HK公司都唔會咁預支成年既糧比本地人啦!

正一低B!

首頁

尾頁

跳至