自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問去長隆水上樂園可否帶小朋友水泡?或者水袖?定係一定要係入面租? 入面租的話有無細個既水泡?

珍珠宮

原帖由 bbiloveyou 於 10-8-9 16:12 發表
請問去長隆水上樂園可否帶小朋友水泡?或者水袖?定係一定要係入面租? 入面租的話有無細個既水泡?

我2年前去可以自己帶, 但你地人造浪個度小朋友要著救生衣之類既野...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bbiloveyou 於 10-8-9 16:12 發表

唔駛一定要帶架...因為小朋友高唔過1.5米係要著佢地準備好的救生衣架...我尋日先係果度回來...真係好好玩架..

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

iriskko,

請問d水會唔會好dirty? 洗手間及更衣室衛生情況又係點呢? many thanks!
原帖由 iriskko 於 10-8-9 16:37 發表

唔駛一定要帶架...因為小朋友高唔過1.5米係要著佢地準備好的救生衣架...我尋日先係果度回來...真係好好玩架..

複式洋房

我今個星期日去, 請問多唔多人呀, D水ok嗎?

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 叮叮噹噹 於 10-8-9 16:44 發表
iriskko,

請問d水會唔會好dirty? 洗手間及更衣室衛生情況又係點呢? many thanks!

D水我覺得唔DIRTY喎...因我大囡係有濕疹架..佢尋日玩左一日都無話個身唔舒服...到今天都無R過喎...洗手間都OK...而更衣室好大架...女更衣室重有2樓添...不過只係得凍水沖身...如果你租長隆酒店就記我係買飛時做埋個手指模...因可以無限次出入架...若你唔係好似我地咁尋日要走人...一定要係果度沖涼你係可以返酒店先沖架...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 michellecheng06 於 10-8-9 16:45 發表
我今個星期日去, 請問多唔多人呀, D水ok嗎?

多人...係好多人...有D水上活動係要排隊囉...若你玩小喇叭就排成個鐘先玩我過1分鐘....不過你住長隆就有幾個活動係有快PASS的....可以玩完再玩...
但有一樣野你地係要小心架...D大陸靚女好奇怪咁著住泳衣係會著一對好高的高跟鞋...小心你地D腳會比佢地踏上呀...佢地唔會覺得踏親人有問題架....

大宅

你剛剛去完啊?0禁請問可不可以穿T-shirt呢?
我今個星期六去,我驚嗮死!
仲有,我自己都吾識游水駕,使吾使著救生衣?
仲有,入面d食物質素如何?
太多問題,謝謝解答!

原帖由 iriskko 於 10-8-9 16:37 發表

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bbiloveyou 於 10-8-9 17:26 發表
你剛剛去完啊?0禁請問可不可以穿T-shirt呢?
我今個星期六去,我驚嗮死!
仲有,我自己都吾識游水駕,使吾使著救生衣?
仲有,入面d食物質素如何?
太多問題,謝謝解答!

...

你剛剛去完啊?0禁請問可不可以穿T-shirt呢?---可以的
我今個星期六去,我驚嗮死!---的確好晒...記我搽防晒
仲有,我自己都吾識游水駕,使吾使著救生衣?---我都有見到D大人著救生衣...不過你唔駛驚..你可以去淺水區玩
仲有,入面d食物質素如何?---我無咩點食野...不過我C6話D雞亦幾好食
後加的係入面有LOCKER架...佢重會送一個防水盒比你架..另外沖涼的地方係凍水黎架...
而且真係唔好一入去就租水泡...因為水泡好大個架...攞黎攞去幾煩架...因為D水泡要比按金架...有D人會去偷架...要小心

大宅

iriskko,

謝謝你的提點!

原帖由 iriskko 於 10-8-9 18:26 發表

你剛剛去完啊?0禁請問可不可以穿T-shirt呢?---可以的
我今個星期六去,我驚嗮死!---的確好晒...記我搽防晒
仲有,我自己都吾識游水駕,使吾使著救生衣?---我都有見到D大人著救生衣...不過你唔駛驚..你可以去淺水區玩
仲有,入 ...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bbiloveyou 於 10-8-10 11:01 發表
iriskko,

謝謝你的提點!

唔駛客氣...希望你玩得開心啦

首頁

尾頁

跳至