自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我明白這點....................

但說到葡萄是又臭又爛又冇人, 要就有點過分啦!!

複式洋房

咩事

子爵府

原帖由 blahblahblah 於 10-8-10 10:24 發表
咩事

考小學o者, 梗係有人考到, 有人考唔到啦, 考唔到都唔駛彈到一文不值...... "只是 warm up", "考到都唔讀", .............. 好討厭呀 :;pppp: :;pppp:

複式洋房

原帖由 mat媽 於 10-8-10 10:31 發表

考小學o者, 梗係有人考到, 有人考唔到啦, 考唔到都唔駛彈到一文不值...... "只是 warm up", "考到都唔讀", .............. 好討厭呀 :;pppp: :;pppp:

i see ..

好多人把ロ唔收架,雖然話人地把ロ自己控制唔到,不過聽到都會唔高興。

唯有selective hearing ,費事激親自己啦

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

BK? link?
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

子爵府

原帖由 eeb 於 10-8-10 10:56 發表
BK? link?

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

又係教育果邊 ? 我冇參戰....因為我牛b有排都未小學

果邊真係一個戰區...你c我亡咁....

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

原帖由 dada~0w0~ 於 10-8-10 11:04 發表

佢問你係咪bk 有人話你? 有冇link?

not in BK. "friend"來既.

如果係 bk 講d咁既野, 肯定俾人 甲乙 啦....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

又話識果間學校的老師, 話間學校唔好喎.........

問係姓咩啦? "陳"喎.... (咁行貨)

我就真係識一個在那裡教的.

他知道後就說:"其實我唔識佢架, friend 的 friendo者.... 唔係好熟架..........."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sorry............ 我真係唔好 like 呢 d 咁既人, 好想呻出來...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

伯爵府

原帖由 牛精仔 於 10-8-10 11:09 發表

教育果邊?好多時問野會比人丙 ,答野會比人串 ,所以依家都無乜心機留言.....

子爵府

何必呢...... 我真係好唔鍾意咁樣.......

好似我老公, 讀的 小學~中學 都是嚇c人的學校, c6又可以大學畢業啦..... 只要肯努力, 係hk 一定有出路....

e.g. 有個大學同學, 讀名牌中學, 不過有少少精神問題....... 經常俾人玩.... 好慘.......

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 mat媽 於 10-8-10 11:23 發表

何必呢...... 我真係好唔鍾意咁樣.......

好似我老公, 讀的 小學~中學 都是嚇c人的學校, c6又可以大學畢業啦..... 只要肯努力, 係hk 一定有出路....

e.g. 有個大學同學, 讀名牌中學, 不過有少少精神 ...
的而且確, 入到好學校真係行少好多怨枉路, 名牌學校始終有其優勢, 但我唔係太明...某d家長, 在網上show到自己咁面目可憎咁為咩, 曾經8卦見到, 人地問少少學校野, 某d家長又串串咀咁"你入到至算啦"...真係吹到啤一聲...

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

原帖由 dabbycheung 於 10-8-10 11:22 發表

教育果邊?好多時問野會比人丙 ,答野會比人串 ,所以依家都無乜心機留言.....

嘻嘻,就係鍾意呢邊可以吹水唔抺嘴。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 牛精仔 於 10-8-10 12:25 發表
的而且確, 入到好學校真係行少好多怨枉路, 名牌學校始終有其優勢, 但我唔係太明...某d家長, 在網上show到自己咁面目可憎咁為咩, 曾經8卦見到, 人地問少少學校野, 某d家長又串串咀咁"你入到至算啦"...真係吹到啤一聲 ...

"你入到至算啦"... <-- 超憎D人係咁講囉...
又話間學校好多功課,要吹谷D學生..好辛苦,好吃力..
表面講得好好聽為你個小朋友好..實質暗串緊你個女讀唔到囉.:;pppp:

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我隻猫B又係有排都未到果個歲數,其實“教育果邊”又使唔使咁激呢?!

翡翠宮

我仔到咗呢個歲數, 考緊喇, 我都係入去睇, 唔講咁多! 考倒考唔倒, 唔代表個小朋友叻唔叻, 只不過真係睇運氣, D人唔洗咁串嘅, 咁細個, 考嗰十幾廿分鐘又或者最多一個鐘嘅interview, 真係咩都會發生, 又睇倒小朋友幾多?

聽天由命啦.

水晶宮

我日日都蒲o個邊,不過只係睇其中一兩版,暫時都ok。

你仔有好消息未呀?

原帖由 kc_01k 於 10-8-10 12:52 發表
我仔到咗呢個歲數, 考緊喇, 我都係入去睇, 唔講咁多! 考倒考唔倒, 唔代表個小朋友叻唔叻, 只不過真係睇運氣, D人唔洗咁串嘅, 咁細個, 考嗰十幾廿分鐘又或者最多一個鐘嘅interview, 真係咩都會發生, 又睇倒小朋友幾 ...

水晶宮

多謝解話 你真知我心意

原帖由 dada~0w0~ 於 10-8-10 11:04 發表

佢問你係咪bk 有人話你? 有冇link?

首頁

尾頁

跳至