跳至

首頁

尾頁

大宅

會否生多個.....,會考慮什麼呢?

我老公依家已經成日同個囝講話生個細佬妹俾佢,真激死!

我陀住亞囝時因為抽過羊水,所以如果生多個都有些擔心,好大壓力嫁!

妳o地又會考慮些什麼呢?

別墅

Re: 會否生多個.....,會考慮什麼呢?

我同你相反,我就想生多個,但係我老公就話一個夠喇,因為考慮到"money"o既問題,hoho...

子爵府

好媽媽勳章

可能都係經濟啦, 但已有打算2007年再生

大宅

睇吓老公肯唔肯幫手湊仔及做家務...我現在湊大b(老公)同細b(寶b)已經就死啦!

大宅

我就唔打算生多個囉...不過身邊既人成日叫我快的生多個...佢地話一個又係咁湊....兩個都係咁湊既者

大宅

其實我都有諗過生多個,亦都好多人叫我襯早生多個,不過諗起抽羊水及等result的時間煎熬,又真係好驚,而money都係考慮之一。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我今個月等bingo
有B趁嫩生...因我要生3個
雖然我都唔嫩喇!嘿~嘿~
[url][/url]

子爵府

好媽媽勳章

ClaireMa,
你好得呀!簡直係我偶像
e...你bb唔係同我bb一樣10月15日出世嗎?點解個banner差一日 ?-(

大宅

其實我好想生個女,但現在生兩個仔經濟上已好重負擔,再加上我好擔心又生仔。仲有我之前都檢過羊胎水,那種擔驚受怕的日子真是好難捱:-( :-( ,不竟過多幾年風險又高左,好像真是博唔過。

大宅

siubakto:

身同感受!:cry:

siubakto 寫道:
其實我好想生個女,但現在生兩個仔經濟上已好重負擔,再加上我好擔心又生仔。仲有我之前都檢過羊胎水,那種擔驚受怕的日子真是好難捱:-( :-( ,不竟過多幾年風險又高左,好像真是博唔過。

大宅

祝妳早日接喜訊!

ClaireMa 寫道:
我今個月等bingo

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

wendy_ho,
Claire係15.10出世架!佢早咗18日出世!

ptmfamily,
多謝!我好緊張呀!
[url][/url]

別墅

ClaireMa 寫道:
我今個月等bingo

ClaireMa,
祝你早日bingo...加油...addoil...

大宅

ClarieMa,
大家等你好消息!!

Wendy_ho,
好開心睇見顥然豬塊面白雪雪滑脫脫,你一定落咗唔少心機!!

大宅

我老公好想有個女.但我第一胎既pregnancy簡直係我人生既 dark age.我由第一個月嘔到第十個月(頭三個月足足輕咗十五磅),仲嘔到嘔血,醫院都入過幾次,諗起個段時間真係想死.雖然人人都話胎胎既情況都唔同,但我真係冇勇氣再試! 

大宅

ptmfamily,
其實之前都同老公講過, 大家都有共識會生多個. 佢就仔女都好, 我就希望係女囉...好字嘛...
不過就唔會咁快...
ClaireMa,
祝你早日bingo, 要好大既勇氣先可以話生咁多架...因為湊bb壓力大呀....你係咪會支持煲呔曾呢?

男爵府

我前幾日先同老公傾lee個問題, 我地其實都想生多個, 不過第一錢問題, 二來我又係生之前要抽胎水, 所以真係好擔驚受怕嫁, 所以老公話等呀仔2yrs再想wo

大宅

我想問有幾位都話抽胎水, 係咪好辛苦架? 因為你地D反應好大呀....

男爵府

育兒性格勳章

其實抽胎水痛唔痛架?
我本身唔想再生喇,不過我老公成日話要有2個小朋友一齊長大會好d,有商有糧好d。
如果再生,都可能要等謙謙讀書先啦,咁快整多個,真係好辛苦架。

大宅

siubakto,

我樓下有一家人....已有一對孖女...諗住再生多個...點知再生都係孖胎.......仲要係孖女呀 佢依家出街都會帶住四條女...加埋老婆就五條,,,, ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至