親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jcy 於 10-8-16 14:22 發表
哦...咁你好好利用佢喇

講開麵包...直接法我唔做...因為放多日都唔好食...
我多數做 17小時...即將材料部份先打糰...跟住放最少17hr...than 繼續做好似阿世伯教妳嗰啲

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

唔係世伯...係哥哥呀 我daddy無野叻...最叻就係用錢解決問題...佢點會自己整麵包咁side時間...果日佢見到我地整亨整臭...只係講左句...side時間...出街買洗幾錢

咁問埋...湯種係咪最好味...軟熟
原帖由 smypig 於 10-8-16 14:29 發表

講開麵包...直接法我唔做...因為放多日都唔好食...
我多數做 17小時...即將材料部份先打糰...跟住放最少17hr...than 繼續做好似阿世伯教妳嗰啲

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jcy 於 10-8-16 14:38 發表
唔係世伯...係哥哥呀 我daddy無野叻...最叻就係用錢解決問題...佢點會自己整麵包咁side時間...果日佢見到我地整亨整臭...只係講左句...side時間...出街買洗幾錢

咁問埋...湯種係咪最好味. ...

湯種唔係最好...但相比直接法軟熟...17小時比湯種梗軟熟

琥珀宮

咁我要試你個17hr喇..

無食譜ge ...另外想問...方包要用咩刀切先令...我切到1忽忽碎上
原帖由 smypig 於 10-8-16 14:44 發表

湯種唔係最好...但相比直接法軟熟...17小時比湯種梗軟熟

珍珠宮

原帖由 jcy 於 10-8-16 14:38 發表

咁問埋...湯種係咪最好味. ...

呢個整湯種好得...佢啲食譜份量都得...妳去睇吓
[url=http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_folder/*http://hk.myblog.yahoo.com/mc_kitchen/index?l=f&id=40]麵包 (湯種)[/url]
[url=http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_folder/*http://hk.myblog.yahoo.com/mc_kitchen/index?l=f&id=44]麵包 (小技巧)[/url]

珍珠宮

原帖由 jcy 於 10-8-16 14:47 發表
咁我要試你個17hr喇..

無食譜ge ...另外想問...方包要用咩刀切先令...我切到1忽忽碎上

當然陶瓷刀最好
麵包刀...有鋸齒嗰隻

琥珀宮

原帖由 smypig 於 10-8-16 14:48 發表

呢個整湯種好得...佢啲食譜份量都得...妳去睇吓
http://hk.myblog.yahoo.com/mc_kitchen/index?l=f&id=40]麵包 (湯種)
http://hk.myblog.yahoo.com/mc_kitchen/index?l=f&id=44]麵包 (小技巧) ...

琥珀宮

我都好想要
原帖由 smypig 於 10-8-16 14:56 發表

當然陶瓷刀最好
麵包刀...有鋸齒嗰隻

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Better go to KK again.

原帖由 smypig 於 10-8-16 14:20 發表
連配件4仟鬆啲...

珍珠宮

原帖由 JChan 於 10-8-16 16:48 發表

:D:D:D

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 JChan 於 10-8-16 16:48 發表

唔同既....
kk玩幾日..
套寶貝唔玩足一世都玩幾年

水晶宮

For me, may be one time only.

原帖由 ahmama 於 10-8-16 17:18 發表
套寶貝唔玩足一世都玩幾年

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jcy 於 10-8-16 15:06 發表
我都好想要

華潤超市有得換, 每買唔記得$30/$50一個stamp, 10個+錢有一把(唔同size比唔同價錢), but唔記得咩牌子.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 10-8-16 17:24 發表

我個光波爐都 li 埋左啦 ...

我果個等變古董
明天會更好~~

水晶宮

I have many stamps. Please let me know if anyone want.

原帖由 LongRyan 於 10-8-16 20:09 發表
華潤超市有得換, 每買唔記得$30/$50一個stamp, 10個+錢有一把(唔同size比唔同價錢), but唔記得咩牌子.

珍珠宮

原帖由 JChan 於 10-8-16 21:14 發表
I have many stamps. Please let me know if anyone want.

D刀有咩好, 好驚工人唔識用整爛, 又驚佢切親手...聽講好利下.
明天會更好~~

水晶宮

睇左喇, 十幾個煲, 真係唔抵得, 有$買都無地方放啦

我打算轉行, 進軍飲食業, upload下d食物相至得

水晶宮

jac,

x'mas真係仲有高達睇

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!ti ... ev=-1&next=9641

大宅

Smypig,

想問蒸紅豆時是不是加少少水浸住紅豆或是乾蒸因想整紅豆糕?

首頁

尾頁

跳至