跳至
[2006年] 飲奶問題

首頁

尾頁

男爵府

我阿囡每日只飲一次奶, 不過仲飲緊日本大仔奶粉。佢唔鐘意飲非日本牌, 試過拿其他奶(e.g. A+)俾佢飲, 飲一啖就唔飲。佢都試過飲鮮奶, 都OK, 不過要'坐'熱好麻煩, 用microwave又好似唔係幾好~ 如果繼續俾佢飲日本大仔奶粉好唔好呢? 有無其他選擇?

男爵府

o.. i want to know, too

sometimes I will get those milk in a pack (no need to put into the fridge) for enoch.. but feel it's not good if drink too much of those.

same that 鮮奶要'坐'熱好麻煩~~

原帖由 hialice 於 10-8-18 01:24 發表
我阿囡每日只飲一次奶, 不過仲飲緊日本大仔奶粉。佢唔鐘意飲非日本牌, 試過拿其他奶(e.g. A+)俾佢飲, 飲一啖就唔飲。佢都試過飲鮮奶, 都OK, 不過要'坐'熱好麻煩, 用microwave又好似唔係幾好~ 如果繼續俾佢飲日本大仔 ...

男爵府

盒裝奶真係無O甘好飲, 而且總覺得唔及鮮奶o甘有營養~

大宅

睛靈勳章

我個女唔係好鍾意飲鮮奶, I want to know whether she can quit milk completely too...

大宅

我餵母乳給仔仔到三歲, 一天他突然告訴我大個仔, 不飲了, 就這樣戒了奶.

後來給他試了幾隻奶粉, 鮮奶等等, 反應全部也是作嘔, 之後我也沒有給他, 他自己也很抗拒飲奶, 我只在食物著手, 儘量均衡飲食.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

男爵府

"餵母乳給仔仔到三歲" <---

原帖由 cat.siu 於 10-8-19 00:50 發表
我餵母乳給仔仔到三歲, 一天他突然告訴我大個仔, 不飲了, 就這樣戒了奶.

後來給他試了幾隻奶粉, 鮮奶等等, 反應全部也是作嘔, 之後我也沒有給他, 他自己也很抗拒飲奶, 我只在食物著手, 儘量均衡飲食. ...

首頁

尾頁

跳至