跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

你12W2D BB都有6.6CM呀? 我12W1D照, 得5.5CM乍! 你睇唔睇到仔定女呀?

大宅

醫生估係女~

子爵府

今日去養和照, bb交叉對腳, 所以乜都睇唔到

複式洋房

都好開心見到各位BB都健健康康.
我仲未拿到report,希望我呀B都健康啦~

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 Valais 於 10-8-27 15:18 發表
我今日都去咗瑪嘉烈做 oscar, 阿B 好唔合作, 不停轉來轉去, 停既時候, 位置又唔係好啱, 照咗成 45 分鐘都照唔到, 最後要出去行一陣. 再照既時候, 係醫生照, 唔知阿 B 係唔係怕睇醫生, 醫生照就好聽話. 真係比佢激 C. ...

我想問你去瑪嘉烈登記還是健康院登記....因為我上胎都冇人安排做oscar....我朋友07年起瑪嘉烈有oscar做...而我08年有冇....

大宅

我去咗威爾斯照,醫生話七成係仔

複式洋房

今日在廣華照...
12w3d, baby 身長6.42cm, 頸皮0.124cm, 唔算厚...

見到晒d手指腳指喇, 又食手指又打拳, 郁來郁去, 肚仔脹脹, 成個人仔成晒型喇~~~

從醫院出返來,
老公同我講左一句:原來你入面真係有一個BB架woh...

比佢激死~~~

複式洋房

原帖由 impoko 於 10-8-31 14:32 發表
今日在廣華照...
12w3d, baby 身長6.42cm, 頸皮0.124cm, 唔算厚...

見到晒d手指腳指喇, 又食手指又打拳, 郁來郁去, 肚仔脹脹, 成個人仔成晒型喇~~~

從醫院出返來,
老公同我講左一句:原來你入面真係有一個BB架woh.. ...

你老公咁攪笑....:D
不過我都發覺好多做人老公對懷孕既野都好無知同好奇..
我俾第一張超聲波相我老公,佢無咩大不了,
但俾oscar相呀B成哂型,我老公開始對我好緊張.
:loveliness: . D卑氣收哂...hehe..

大宅

我頭2次照超聲波(胎囊及心跳)老公同我去,我見到好感動好想喊,但老公就好係冇咩感覺咁(我覺得)。

大宅

畀面勳章

今日照左啦...瑪嘉烈D姐姐同姑娘好好人...
唔知係唔係11wk2d...個size緊緊可以照...得4.56cm...會唔會好細碼呢???

不過完成晒...姑娘幫我book埋照結構

大宅

原帖由 chingcheang-ka 於 10-8-31 21:20 發表
今日照左啦...瑪嘉烈D姐姐同姑娘好好人...
唔知係唔係11wk2d...個size緊緊可以照...得4.56cm...會唔會好細碼呢???

不過完成晒...姑娘幫我book埋照結構

我都安排左9月9 日去瑪嘉烈照. 到時BB應該係11wk2d, 再同你分享, 睇下係唔係細左.

另外, 我想問老公係唔係可以一齊入去睇?
如果唔可以, 就唔會叫佢去, 因為要請假.
佢幫你照結構, 係佢自己建議? 因為我第一胎個時, 係20週左右先至照結構. 11週幾, 係唔係真係照到架?

大宅

畀面勳章

原帖由 tongtongwhite 於 10-8-31 22:10 發表

我都安排左9月9 日去瑪嘉烈照. 到時BB應該係11wk2d, 再同你分享, 睇下係唔係細左.

另外, 我想問老公係唔係可以一齊入去睇?
如果唔可以, 就唔會叫佢去, 因為要請假.
佢幫你照結構, 係佢自己建議? 因為我第一胎個 ...

我老公跟埋去架...仲可以同姑娘一齊睇mon。
係佢地主動幫我book架.都係第1胎..小心個抽血姑娘啦...27/8抽完血...今日又抽同一隻手..佢好大力lor..有排瘀...飲多D水去照...因為我搞左好耐...忘了問有幾厚頸皮。
你會去聽講座嗎? 預產期幾時?

禁止訪問

大宅

畀面勳章

早孕期....遲左少少...你問下有無得提早? 要係11-13+6 週check架
原帖由 mama_ming 於 10-9-1 10:55 發表
想問下JM我而家已經12W5D,但廣華叫我15/9先去照OSCAR, 會唔會太遲?如果真係太遲可唔可以打去問?

子爵府

原帖由 mama_ming 於 10-9-1 10:55 發表
想問下JM我而家已經12W5D,但廣華叫我15/9先去照OSCAR, 會唔會太遲?如果真係太遲可唔可以打去問?

咁又真係遲咗小小喎, 你打去問下, 如果嚟唔切, 自己book私家啦, 因為照oscar要係13wk6前做喎

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

複式洋房

我尋日去QE度做oscar...呢兩個weeks好緊張,希望唔會收到電話啦...今日再去私家睇,個醫生好好,話多左好多野俾我知,唔知各位jm知唔知呢,原來睇超聲波時見到bb側面既鼻度有一撻白色既鼻骨都係可以知道bb係咪唐氏高危架,如果見到鼻骨既大多數都係正常的...

題外話,今日起C+超聲波個時bb俾埋個正面過黎,個樣好似羅茲威爾,仲有成9張相,好開心,希望各位bb都繼續健健康康

大宅

畀面勳章

睇鼻骨..知呀..不過政府都唔度既...我問佢都無講野

大宅

[quote]原帖由 rilakkuma_san 於 10-9-1 22:26 發表
我尋日去QE度做oscar...呢兩個weeks好緊張,希望唔會收到電話啦...今日再去私家睇,個醫生好好,話多左好多野俾我知,唔知各位jm知唔知呢,原來睇超聲波時見到bb側面既鼻度有一撻白色既鼻骨都係可以知道bb係咪唐氏高危架,如果見 ... [/quote我有時覺得似異形

大宅

天日去做oscar,好緊張呀。唔知bb有幾大呢?
等我天朝做完oscar返嚟報告吓

首頁
23456...8

尾頁

跳至