跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

嘻.... 上次我去c+做產檢,照u/s見到bb跟住好順口咁話bb似ET,真係唔好意思

等待驗證會員

不好意思...
想問一下...其實OSCAR 要做D咩 ? 除了度頸皮外, 要抽血嗎 ?
因我明天要去做了, 但昨天&今天都在健康院抽完血....很怕明天也要呢...

大宅

原帖由 claudialuk 於 10-9-2 18:00 發表
不好意思...
想問一下...其實OSCAR 要做D咩 ? 除了度頸皮外, 要抽血嗎 ?
因我明天要去做了, 但昨天&今天都在健康院抽完血....很怕明天也要呢...

照超聲波度頸皮同抽血化驗,我天日都做oscar。

等待驗證會員

噢....又抽呀?!><

大宅

啱啱做完oscar,上嚟報告吓先︰

照咗兩次先度到頸皮,第一次照B少"爬"咗喺度,姑娘搖一搖佢,佢就開前動一動(3次都係咁)。

第二次照,終於佢肯乖乖哋瞓喺度,姑娘立即快速咁照,照完話比我哋知邊咗手仔腳仔時,佢好似驚我哋見唔到咁,好大動作咁腳燦燦2吓又反轉爬番喺度。連嗰姑娘都話好彩第二次照時,佢乖乖哋比我照姐!

今日11wk3d 4.54cm (不過我見jm同我一樣咁多wk都好似大過4.54cm,姑娘話同我預產期混合)

頸皮就0.117cm,姑娘話正常,仲話佢好活躍tim。
但姑娘話太細照唔到仔定女
同埋我有個2cm水囊,佢話同我8wk1d照差唔多,16wk要再番去照,姑娘話唔會影響bb,但都有少少擔心。

複式洋房

我都係剛照完...好彩當日照oscar個時佢游梗狗仔式所以好快就度到...當我去c+時佢個樣咁啱擰左過黎,醫生仲同佢say hello!結果張相出黎好似羅茲威爾,haha

大宅

原帖由 zoeshan2007 於 10-9-3 14:06 發表
啱啱做完oscar,上嚟報告吓先︰

照咗兩次先度到頸皮,第一次照B少"爬"咗喺度,姑娘搖一搖佢,佢就開前動一動(3次都係咁)。

第二次照,終於佢肯乖乖哋瞓喺度,姑娘立即快速咁照,照完話比我哋知邊咗手仔腳仔時,佢好似驚我哋 ...

我星期一就去照喇,好緊張呀,依排佢好似冇咩動靜咁,
有D擔心~
你幾點去呀?等左幾耐呀?

大宅

原帖由 panda1006 於 10-9-4 09:25 發表

有D擔心~

我10點去到,等到11點照第一次,正常度到就可以去抽血走得,但因為阿b唔聽話,所以我要再得多半個鐘照多次。

大宅

原帖由 panda1006 於 10-9-4 09:25 發表

有D擔心~

我10點去到,等到11點照第一次,正常度到就可以去抽血走得,但因為阿b唔聽話,所以我要再得多半個鐘照多次。

大宅

原帖由 zoeshan2007 於 10-9-4 10:07 發表

e...咁好快WOR...你亞B真係好活潑呀~^^

大宅

原帖由 panda1006 於 10-9-4 13:08 發表

e...咁好快WOR...你亞B真係好活潑呀~^^

係呀B少佢真係好活潑呀,連老公見到佢郁都即刻問姑娘佢係咪郁呀,老公都好開心。可能上2次照B少仲細,只係見到閃閃吓心跳,所以嗰2次都唔覺得老公有咩開心。

複式洋房

我星期3去TMH照啦~~好緊張呀~好想知道佢係B仔定B女~~~!!!就可以SHOPPING啦啦啦啦!!!!!!!

複式洋房

我今朝去咗TMH照嘞, 姑娘好好人, 我叫佢試吓幫我照吓囝定囡, 雖然佢話而家仲早bb仲細難作準, 但佢都有試吓幫我照, 仲話可能係囝.
度頸皮都合格, 見到鼻骨. 連等連抽血約45分鐘走得.

大宅

我已經係第二胎, 所以無打算聽講座, 有時間都會休息同陪下個女, 如果你係第一胎, 其實都值得聽下.

你幾時預產期?
我係3月29日

原帖由 chingcheang-ka 於 10-8-31 23:24 發表

我老公跟埋去架...仲可以同姑娘一齊睇mon。
係佢地主動幫我book架.都係第1胎..小心個抽血姑娘啦...27/8抽完血...今日又抽同一隻手..佢好大力lor..有排瘀...飲多D水去照...因為我搞左好耐...忘了問有幾厚頸皮。
你 ...

大宅

今日照完oscar,好快走得,
個姑娘都好好人呀~頸皮正常~
仲照到手指仔呀~
姑且話個b好健康,好乖~
依家12w1d 5.幾cm~
姑娘話可能係b仔,不過唔肯定~

不過真係好開心呀~~

大宅

見你地個個都差不照哂, 真好
我下星期一先去公立醫院照, 好緊張, 唔知幾時先有報告...?

複式洋房

我都今朝TMH照咗喇
BB係12WK1D, 5.5CM, 頸皮0.12CM

複式洋房

我預產期都係3月29日呀!
我仲未做OSCAR...下星期四先去廣華醫院做。

原帖由 tongtongwhite 於 10-9-6 13:51 發表
我已經係第二胎, 所以無打算聽講座, 有時間都會休息同陪下個女, 如果你係第一胎, 其實都值得聽下.

你幾時預產期?
我係3月29日

大宅

原帖由 chestnutmui 於 10-9-6 20:12 發表
我都今朝TMH照咗喇
BB係12WK1D, 5.5CM, 頸皮0.12CM

e...我同你差唔多wor...
你預產期幾時呀?

子爵府

我星期六去私家, 到時會有oscar個驗血報告, 希望一切正常, 我個b頸皮有0.15cm, 雖然醫生話正常, 但好似又比各位bb的頸皮厚, 有小小擔心呀, 皆因我已經34歲, 年紀大呀

首頁
34567...8

尾頁

跳至