自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

今日係迪士尼差D比大6婆偷左BB車.......比佢激到我著火, 佢不停同我講咩意為迪士尼DBB車係公家......都發神經ar, 佢自己同個女係迪士尼玩左一日講大話都吾用腦, 偷野又吾認死撐.......對佢地真係無言 (笨豬比人攞左架BB車都吾同我講, 好彩大姨轉身睇BB車發現吾見左,我出去睇睇先攞得返)

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

唔通去迪迪尼玩,真係要自備鎖鏈...

大宅

好媽媽勳章

個大6婆好明顯係偷BB車, 因為我夜晚8點幾未放煙花時去攪續証, 迪士尼無EPS, 我叫我家姊幫我碌咭, 入去都無幾分鐘, 轉個頭BB車就吾見.mouth: 我同我家姊各帶一個BB去,有兩部BB車, 我部BB車入過我家姊個部B車, 加上BB車有袋邊可能係公家車, 所以個大6婆一定係簡BB車先偷...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

有冇報security???

大宅

好媽媽勳章

續証個員工同我講, D大6人攞你架車前會係原地講三次架車有無人WO, 無人應就當架車無人要, 你話好吾好...笑

珍珠宮

吓? 咁都得...D大6人真係short short地.....

咁佢D員工就咁由得D大6人大叫3聲??....而家係佢偷車, D員工就咁不了了之? 定係有幫你跟進/報警(我估呢個可能性好低)

原帖由 小霖媽 於 10-8-22 01:12 發表
續証個員工同我講, D大6人攞你架車前會係原地講三次架車有無人WO, 無人應就當架車無人要, 你話好吾好...笑

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiki.kiki 於 10-8-22 01:11 發表
有冇報security???

我有去旁邊服務咩, 投訴有人差D偷車, 佢地聽到我講吾覺有咩問題, 都係叫我同保安講........激死我.

珍珠宮

好在搵得返架車

講起我真係好彩, 成年前一行3個family去迪士尼, 3架BB車, 都係就咁泊响BB車停泊處...好在冇俾人拎走.....我地當時唔知有人會偷車, 一D防盜意識都冇, 如果再去, 都係加把鎖好D...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiki.kiki 於 10-8-22 01:15 發表
吓? 咁都得...D大6人真係short short地.....

咁佢D員工就咁由得D大6人大叫3聲??....而家係佢偷車, D員工就咁不了了之? 定係有幫你跟進/報警(我估呢個可能性好低)
...

佢地係講三聲.....吾係大叫3聲....

珍珠宮

咁即係分明搶啦...

原帖由 小霖媽 於 10-8-22 01:22 發表

佢地係講三聲.....吾係大叫3聲....

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我次次去廸廸尼都帶部cheap cheap bb車去,2,3百蚊一部果d,比人偷左就算...由佢偷左都唔肉痛...! 千祈唔好帶架貴野去!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiki.kiki 於 10-8-22 01:22 發表
好在搵得返架車

講起我真係好彩, 成年前一行3個family去迪士尼, 3架BB車, 都係就咁泊响BB車停泊處...好在冇俾人拎走.....我地當時唔知有人會偷車, 一D防盜意識都冇, 如果再去, 都係加把鎖好D... ...

以前上BK都有人講迪士尼偷車事件, 今日入去D員工比張紙我地掛車都知有問題, 因為我係迪士尼續左三年年票都無掛車紙. 我都同家姊講BK媽媽比人偷車自己要提高驚覺.
所以我家姊同我講,吾見我架B車即刻出去睇, 大6推左去旁邊想放個女上時, 同佢講做咩攞我架車, 佢先偷吾到. 去過迪士尼都知續証個位幾近出口.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我依家去親迪士尼都會自己帶條鍊去鎖住佢!!
雖然又開又鎖好麻煩,,但都總好過到時唔見左黎煩...!!!!

珍珠宮

我上次去都冇掛車紙, 我諗問題真係好嚴重....

D人真係離晒普......上海迪士尼快D起好, 等D同胞去偷返自己D車啦....

原帖由 小霖媽 於 10-8-22 01:45 發表

以前上BK都有人講迪士尼偷車事件, 今日入去D員工比張紙我地掛車都知有問題, 因為我係迪士尼續左三年年票都無掛車紙. 我都同家姊講BK媽媽比人偷車自己要提高驚覺.
所以我家姊同我講,吾見我架B車即刻出去睇, 大6推左 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 conniecheung 於 10-8-22 01:40 發表
我次次去廸廸尼都帶部cheap cheap bb車去,2,3百蚊一部果d,比人偷左就算...由佢偷左都唔肉痛...! 千祈唔好帶架貴野去!

我架車都吾係貴, 比佢偷左我未要抱住個女返元朗....玩左成日錦抱會死人....

珍珠宮

有得租車又唔俾錢去租, 就咁見人地D車就坐落去

素質低真係素質低......

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kiki.kiki 於 10-8-22 01:50 發表
我上次去都冇掛車紙, 我諗問題真係好嚴重....

D人真係離晒普......上海迪士尼快D起好, 等D同胞去偷返自己D車啦....

我都讚成上海迪士尼快D起好, 還返個樂園比我地

大宅

我今日都去完..其實掛張紙我覺得都冇咩作用囉..d車都係泊埋一邊..又唔係多個職員去睇住d車喎.. ..所以日後去迪迪尼..自己帶條鍊去鎖住bb車仲好..

子爵府

原帖由 小霖媽 於 10-8-22 01:53 發表

我都讚成上海迪士尼快D起好, 還返個樂園比我地

跟住香港果個實聽執粒......

首頁

尾頁

跳至