懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

聯合產前病房d姑娘好nice!但到咗產後病房d姑娘好鬼串,尤其是三角四眼姑娘同粉紅吸血熊名牌姑娘,講說話尖酸刻簿。成日都話俾人奶阿B食,有邊個阿媽唔想俾奶阿B食口架,但有時真係無口架口麻!人人唔同!好彩我今次一開始選咗食奶粉,唔係好似對面床個位媽咪由晚上8時抱阿B餵人奶到零晨2時,姐姐都唔肯俾佢補奶粉,成日都話佢有奶,繼續餵!阿B肚餓成晚口咸!聞者傷心,見都流淚!D媽咪無產後情緒就算好彩囉!但都有位好姑娘口既,佢叫"嘉敏"姑娘!

大宅

畀面勳章

公喜哂順利生左阿b~~生多謝分享~~~我1月都係聯合生呀~~~都係揀餵奶粉比阿b......
你阿b男定女呀?重秤嗎?

原帖由 guy 於 10-8-23 17:56 發表
聯合產前病房d姑娘好nice!但到咗產後病房d姑娘好鬼串,尤其是三角四眼姑娘同粉紅吸血熊名牌姑娘,講說話尖酸刻簿。成日都話俾人奶阿B食,有邊個阿媽唔想俾奶阿B食口架,但有時真係無口架口麻!人人唔同!好彩我今次一開始選咗食奶 ...

別墅

回覆 1# tingfeiwong 的文章

係"女" ,出世重6.2磅 。
記住要"堅持"!祝BB出世順順利利、健健康康!

男爵府

我下個月都會去聯合生.....
你所講(尤其是三角四眼姑娘同粉紅吸血熊名牌姑娘)
到時等我留意下先................

不過我選擇喂人奶呀.....
希望順利喇...............

大宅

畀面勳章

好恨生個女呀~~~6.2都ok呀 , 唔好太大舊易生d~~係喎 , 想問下產婦m巾要帶幾多包去呀?我驚2包太多用唔哂!同紙巾真係要帶2盒呀?

多謝 , 希望到時唔好痛咁耐啦~~~

原帖由 guy 於 10-8-23 19:05 發表
係"女" ,出世重6.2磅 。
記住要"堅持"!祝BB出世順順利利、健健康康!

男爵府

原帖由 tingfeiwong 於 10-8-23 22:19 發表
好恨生個女呀~~~6.2都ok呀 , 唔好太大舊易生d~~係喎 , 想問下產婦m巾要帶幾多包去呀?我驚2包太多用唔哂!同紙巾真係要帶2盒呀?

...

個list話帶兩包無扣既..(一包10片)
其他MAMA話其實孕婦生完流量多都唔會多
紙巾一盒入院比D牙姐收起俾BB用既
一盒好似俾自己用...
唔帶仲衰....話要屋企人即刻去買番.....
如果冇買...出院時入番廿蚊落個箱度...

大宅

畀面勳章

thx~~~ 咩聯合咁痳煩架~~~ 個走佬袋已經多野仲要塞2盒紙巾入去.......

原帖由 winnie5960 於 10-8-23 23:28 發表

個list話帶兩包無扣既..(一包10片)
其他MAMA話其實孕婦生完流量多都唔會多
紙巾一盒入院比D牙姐收起俾BB用既
一盒好似俾自己用...
唔帶仲衰....話要屋企人即刻去買番.....
如果冇買...出院時入番廿蚊落個箱度... ...

公爵府

wa..我12 月係聯合生呀..
仲人喂人奶...點算............

公爵府

(尤其是三角四眼姑娘同粉紅吸血熊名牌姑娘)
我想知佢地係咩名囉..
但我唔係咩叫三角四眼@@
粉紅血熊名牌即係著粉紅衫?

大宅

粉紅血熊名牌姑娘對我同亞B都好好呀, 我上個月先係聯合生完咋!!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

大宅

請問各位順產媽咪, 聯合會唔會係咪都同孕婦做會陰切割手術? 咁聯針果d線呢, 係咪要拆線ga?

thanks

別墅

睇唔到佢個名牌,經常反轉。我想佢怕俾人投訴。

原帖由 米腸 於 10-8-24 00:31 發表
(尤其是三角四眼姑娘同粉紅吸血熊名牌姑娘)
我想知佢地係咩名囉..
但我唔係咩叫三角四眼@@
粉紅血熊名牌即係著粉紅衫?

別墅

我想轉"性"啩,或者我個時生佢心情唔好啦!因同房媽咪都心同感受。

別墅

我覺得"有帶M巾"一包可以。

原帖由 tingfeiwong 於 10-8-23 22:19 發表

...

別墅

但記得帶"網褲",因七仔賣的好細條,若開刀好容易弄到傷口。

原帖由 guy 於 10-8-24 16:28 發表

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實你冇帶果D野
出院前還番俾醫院就OK了

不過醫院D貨同自己果D當然有分別
麻煩D都係自己帶埋入院好
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

禁止訪問

別墅

佢地話俾阿B用喎!不過,係泵奶房度真係有盒裝紙巾俾媽咪用口架!

原帖由 mcmug@mcdull 於 10-8-24 18:28 發表
醫院收起一盒紙巾有咩用呢??? 我覺得有D問題囉!

大宅

我屋企用開唔係硬盒果款...咁會唔會佢唔收呢?

8w1d 1.69 cm  9w3d 2.62 cm 12w2d 5.68 cm
17W1d 11.42 cm

我的孕記

男爵府

好媽媽勳章

我上年12月係聯合生完 ,
原本係諗住餵人奶 ,不過呀b唔識啜 ,試左好耐都唔得 ,第一餐餵唔到 ,如娘話等下餐再試 ,點知都係唔得 ,d姑娘同我講叫我餓下佢 ,佢肚餓就會啜 ,
我真係唔忍心呀 ,生佢出黎咁辛苦 ,點解要餓佢喎 ,
之後我同d姑娘講都係餵奶粉 ,佢地都係咁話我架 ,
有時唔係自己唔想餵人奶 ,係冇辦法餵 ,但佢地唔會體諒 ,
我見到隔離床個媽媽餵人奶 ,不過佢又冇奶 ,搞到佢個bb喊左好耐 ..喊得好淒涼 ,真係睇見都心痛

首頁

尾頁

跳至