自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

親自睇到今次直播人質事件,我覺得根本唔到你諗,唔係佢死,就係D人質亡。。。

當見到有人質活生生行出嚟個刻,我個心都無咁 up...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

大宅

依家先知大陸的警察夠狠夠勇

大宅

強國係呢D地方真係做得好好.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實對住 D 槍手, 仲有咁多人質係手

警方一定要夠狠, 殺一個槍手, 可以救返好多人

禁止訪問

大宅

我好認同我老公講, 一個地方治安差唔緊要, 不過最介意係d警察咁廢, 難怪我地咁忿怒, 真係同樓主所講咁, 大陸都"文明"過佢地.....

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

民房

原帖由 man12345678 於 10-8-23 21:41 發表
我老公話如果太陸D武警既話一早衝晒上車連避彈衣都唔著射佢幾射添

我爸爸都係咁講

複式洋房

原帖由 琪開得勝 於 10-8-23 21:47 發表

我爸爸都係咁講

中國人係聰明的, 果班廢柴, 到晚上先用槌去先打欄的窗, 用繩拉門出, 怕死到暈. 由朝早到晚上, 都唸唔到計去攪平果槍手.

可以趁拿飯盒, 擲個手榴彈, 或煙蛋, 跟住拿拿林隊林佢. 如果係香港, 的人進取得多.

伯爵府

咪囉,我見過個槍手行近車門。。。D神槍手做咩架?係度射個車碌。。。

原帖由 Michelle888 於 10-8-23 22:16 發表

中國人係聰明的, 果班廢柴, 到晚上先用槌去先打欄的窗, 用繩拉門出, 怕死到暈. 由朝早到晚上, 都唸唔到計去攪平果槍手.

可以趁拿飯盒, 擲個手榴彈, 或煙蛋, 跟住拿拿林隊林佢. 如果係香港, 的人進取得多. ...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

水晶宮

我都有一刻係度諗……應該請中方d軍去……一野就ko左個槍手啦!駛乜等咁多個中 之後仲死人呢………

別墅

一班弱智差佬,似幫個槍手多於一切

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 我想生三個 於 10-8-23 21:45 發表
之前有個topic熱烈討論呢個問題,廣州果單,現在真實事件再重演,大家明白那個女警真的不是冷血了吧!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 szeszes 於 10-8-23 09:30 PM 發表
其實對住 D 槍手, 仲有咁多人質係手

警方一定要夠狠, 殺一個槍手, 可以救返好多人

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

如果係大陸, 公安一定一早就KO個鎗手....

水晶宮

頭先睇住班廢人係咁LIU車門,我火到個心都係咁諗...上次中國警花一野辣低個犯係明智既決定黎...至少救得番個人質...

伯爵府

原帖由 鑰匙 於 10-8-23 21:21 發表
依家先知大陸的警察夠狠夠勇

係呵. 當時真係唔識欣賞,

公爵府

畀面勳章

原帖由 Kuri 於 10-8-23 22:21 發表
咪囉,我見過個槍手行近車門。。。D神槍手做咩架?係度射個車碌。。。

槍手當差咁多年, 佢好清楚有冇神槍手, 如果有仲會企係車門?? 直到見特警佢先驚 就連司機都知出特警=全車死

珍珠宮

原帖由 我想生三個 於 10-8-23 21:45 發表
之前有個topic熱烈討論呢個問題,廣州果單,現在真實事件再重演,大家明白那個女警真的不是冷血了吧!
請問邊單?我早前外遊過,唔知邊單新聞?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

你都唔好話大陸D武警(佢地受既訓練真係唔係人人頂得到),就算係香港既警隊都晨早搵SDU叫SNIPER攪掂左個鎗手喇,學62話事鬼,怕死既學咩人做警察,仲話特警,連就快退休咬糧D老差骨都好過佢地百倍有多

首頁

尾頁

跳至