自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人去過係咪一定要帶泳帽呀?

大宅

我在在戶外的人造沙灘玩時沒有帶泳帽。

不過只入過泳池看,但沒有游泳,不肯定在泳池游泳是否要泳帽。

大宅

原帖由 cstchan 於 10-8-26 19:57 發表
我在在戶外的人造沙灘玩時沒有帶泳帽。

不過只入過泳池看,但沒有游泳,不肯定在泳池游泳是否要泳帽。

個人造沙灘大嗎?好玩嗎?

子爵府

畀面勳章

我上年全家一行十幾人遊水都冇帶泳帽喎...

大宅

因為還有遊樂設施,我們和小朋友可以玩一個早上,小朋友玩得很開心。

我未見過其他酒店的人造沙灘,不知怎樣才算大。連遊樂設施,應該比迪士尼荷里活酒店的室外泳池大。

沙灘後還設毛巾供應處,自己不用帶毛巾下去。

原帖由 ppww 於 10-8-26 08:09 PM 發表

個人造沙灘大嗎?好玩嗎?

伯爵府

我舊年去過冇話一定要帶泳帽喎~

聽日去完再話你知啦﹗

個沙灘都ok大,泳池就好大﹗我個仔玩得好happy呀﹗

大宅

室內要, 戶外不用

Dear ,

我們 一家 8月初剛去過, 好玩, 夠新, 雖不是很大, 但因是平日, 人很少.
戶外有人造沙灘, 記得走去船後, 有梯可玩. 沙灘椅, 大毛巾, 拖鞋等都有提供, 更衣室設備 very good. (基本上換埋衣服上房都得)

而室內泳池就要帶詠帽, 更衣室的工作人員會提你的.(帽要買冇得借) 不過如果是與小朋友一起去, 戶外已很夠玩了. (因室內好似是 3條線道, 我們去的時候有 1個人在游)
enjoy your trip.

大宅

原帖由 rain621 於 10-8-26 21:05 發表
我上年全家一行十幾人遊水都冇帶泳帽喎...

thx~

大宅

原帖由 cstchan 於 10-8-27 08:36 發表
因為還有遊樂設施,我們和小朋友可以玩一個早上,小朋友玩得很開心。

我未見過其他酒店的人造沙灘,不知怎樣才算大。連遊樂設施,應該比迪士尼荷里活酒店的室外泳池大。

沙灘後還設毛巾供應處,自己不用帶毛巾下去。

...

thx~

大宅

原帖由 annaanna 於 10-8-27 10:24 發表
我舊年去過冇話一定要帶泳帽喎~

聽日去完再話你知啦﹗

個沙灘都ok大,泳池就好大﹗我個仔玩得好happy呀﹗

哈哈,我也是明天去啊!

大宅

原帖由 sarahChoi 於 10-8-27 10:55 發表
Dear ,

我們 一家 8月初剛去過, 好玩, 夠新, 雖不是很大, 但因是平日, 人很少.
戶外有人造沙灘, 記得走去船後, 有梯可玩. 沙灘椅, 大毛巾, 拖鞋等都有提供, 更衣室設備 very good. (基本上換埋衣服上房都得)

而室 ...

thx~好清楚,好期待明天去玩!

子爵府

畀面勳章

除了大泳池, 我很欣賞房間內的大浴缸, 大到可以一家三口再沖泡泡浴.

酒店有提供一倆包浴鹽, 如果要沖泡泡浴, 記得帶埋去....

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

7月中去完,12人在室內游都唔需要帶泳帽

大宅

去完返嚟喇,房內浴缸真係好大好正!
室內泳池要帶泳帽架,有職員睇住,一見你無帶泳帽落水佢會即刻叫住你要帶泳帽.
人造沙灘D沙好幼好干淨,個小型SIR滑梯我囡3歲半都玩倒,佢玩得好開心,另有一個較大嘅SIR滑梯的,怕曬太陽可以入去室內游,室內個泳池都好大,阿囡用水泡游游得也好開心!呢間酒店真不錯,有機會會再去玩呢 !

大宅

室內泳池裡旁還有個溫水按摩池,呢個就唔洗帶泳帽.

大宅

BK Milk勳章

回覆 1# ppww 的文章

the hotel seems good! How much per night?

大宅

原帖由 lusanna 於 10-8-31 13:52 發表
the hotel seems good! How much per night?

我地喺中旅book $1658(包雙人房,兩個晚餐,兩個早餐)

大宅

BK Milk勳章

原帖由 ppww 於 10-8-31 20:54 發表

我地喺中旅book $1658(包雙人房,兩個晚餐,兩個早餐)

Thanks, it is not cheap, but attractive.

大宅

原帖由 lusanna 於 10-8-31 22:45 發表

Thanks, it is not cheap, but attractive.

底住過香港酒店咁囉,住迪士尼同黃金海岸都係3:00check in,迪士尼11:00check out,但呢間洲際12:00比房我地,第朝4:00才check out,唔洗趕好好多.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 ppww 於 10-8-31 20:54 發表

$1658(包雙人房,兩個晚餐,兩個早餐)
晚餐係咪buffet?

首頁

尾頁

跳至