烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇食過元朗大榮華???

如題

大宅

Re: 有冇食過元朗大榮華???

我之前都介紹過.............真係幾好食.............尤其係馬拉糕.

不過, 要留意要自己等位.............唔係好方便.

仲有, 有D人投訴話D待應唔係太有禮貌............我去那天就覺得不是太差.

男爵府

好媽媽勳章

奶黃馬拉糕真係好正!! 一定要食, 另外D頭抽雞都好好食!!!!! 至於等位就真係好多人, 早D去會好D

大宅

我覺一般,其實係食圍頭菜.

複式洋房

徐了無禮貌之外,還喜歡開大個冷氣幹人走,因為好多人等枱,我記得上次去凍到個個人都叫d伙記開細d個冷氣,d伙記居然話d冷氣無得較架:tongue:,有個大隻佬凍到要拿張枱布穿住,可能比人投訴得多,現在有些改善啦,不過食過一兩次都覺得無什麼突別,應該都唔會再去食啦。

YOBO 寫道:
我之前都介紹過.............真係幾好食.............尤其係馬拉糕.

不過, 要留意要自己等位.............唔係好方便.

仲有, 有D人投訴話D待應唔係太有禮貌............我去那天就覺得不是太差.
開開心心過每一天 :-P

公爵府

牛年勳章

我上年新年, 特登去食, 好舊式, 我唔太喜歡, 應該唔會再去, 見到"老板 滔滔".

複式洋房

我都係...可能期望太高, 食完無驚喜囉. 都唔會再去架啦~
貓貓.一見傾心~

大宅

731mon 寫道:
奶黃馬拉糕真係好正!! 一定要食, 另外D頭抽雞都好好食!!!!! 至於等位就真係好多人, 早D去會好D

係呀.....馬拉糕真係幾好咪

別墅

除咗馬拉糕, 仲有我哋兩公婆都好鐘意既豬油撈飯(雖然唔多健康), 加埋佢哋啲頭抽食, 好好味! 我記得仲有個雞幾好味, 個名叫五味雞? 去得啲啲酒樓, 就要預咗冇裝修, 冇服務!

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

馬拉糕...豬油撈飯...d 雞都幾滑下,我覺得幾好食吖!
至少好食過'人家' 吖 !

複式洋房

五味雞幾好食, $46 for 1 whole chicken!! if you eat outside for the same standard, some charge $60-80 for just half a chicken.
馬拉糕 also very nice.
their soup '更' is also very nice eg pumpkin, spinach, fish maw....

珊瑚宮

好媽媽勳章

我都有去過,啲嘢食其實真係唔錯,但係佢有得搭枱,有無劃分吸煙同非吸煙區,我都唔係咁鐘意BB去,有時又會留枱比啲遊客,結果等枱會排晒隊,假日梗加唔洗講.

複式洋房

i went for dinner (haven't been to lunch)
for dinner: they 分吸煙同非吸煙區 and no 搭

珊瑚宮

好媽媽勳章

paeds
係呀,我係飲茶午茶既時間呀.

複式洋房

我同我d朋友一行8人星期一夜晚7:00去食,唔使排隊,點了13個菜,11碗飯,計埋加一,total$710,好抵,員工服務態度亦唔錯,印象最深刻係碗豬油撈飯,好正!!

公爵府

好媽媽勳章

馬拉糕,豬油撈飯

禁止訪問

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今晚剛去食完,3個人叫左5個餸3個飯2罐coke,$301.2
好鬼飽呀!

子爵府

最回味 : 豬油撈飯, 馬拉糕, 五味雞,... 唔可以話真係好好好好味, 但以咁既價錢, 試到咁水準既食物, 我又覺得幾唔錯!

大宅

我最鍾意食馬拉糕, 但覺得水晶包太甜!

首頁

尾頁

跳至