跳至

首頁

尾頁

民房

我個bb由出世(6/7)食到宜家... 但99投訴bb all 5-6 次便便, 又好似成日都唔夠飽,成日2.5hrs就喊... 其實doctor都話bb 的便便正常只要唔係肚"all"就可以~
自從生左bb,俾左bb 99&62湊之後,他們又硬頸,又鍾意俾說話+面色我.... 真係好煩呀

侯爵府

我細仔都係食日本雪印食到而家, so far 佢一日都有1-3次大便, 視乎佢之前果日食得多唔多.

唔夠飽, 係因為都已經歲半有多喇, 佢要食多d solid food先可以有飽足感呢. 就算健康院nurse都會叫你比佢食少d 奶, 食多d 飯仔呀, 麵包呀之類, 因為唔同stage BB要既野都有唔同呢!!

我都係比62 & 99湊, 總之, 有時有d野隻眼開隻眼閉就算, 唔太離譜既我都忍, 如果係好有問題既我一定做烈女出聲話比佢地知咁樣係唔岩!!

原帖由 aidandan 於 10-9-1 16:44 發表
我個bb由出世(6/7)食到宜家... 但99投訴bb all 5-6 次便便, 又好似成日都唔夠飽,成日2.5hrs就喊... 其實doctor都話bb 的便便正常只要唔係肚"all"就可以~
自從生左bb,俾左bb 99&62湊之後,他們又硬頸,又鍾意俾 ...

首頁

尾頁

跳至