論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

務必要推
社民連好離譜

http://www.youtube.com/watch?v=iNYMtCpjhd0

社會民主連線一向的宗旨是:撐弱勢突顯社民主義

社民連全力支持菲律賓人及在港菲傭
堅持爭取在港菲傭應有權益包括:
1. 將菲傭納入最低工資及
2. 納入最高工時(如將來立法)
3. 協助菲律賓人以抗爭手法爭取應有的尊嚴及權益(如搞遊行)
始終如一,堅持到底!

長毛呢個前綜援戶
都唔知係咪收咗菲律賓政府錢

偏幫菲傭偏幫到出面
一日唔鬧政府
一日唔安樂

複式洋房

$29 x 15 hours x26 days per month=over $11,000 per month.

How many families in HK can afford a maid then?Even if we deduct 4k for the room, food and utilities, that will still be 7K. A lot of working moms will have to go home to take care of their children and a lot of foreign maids will lose their jobs. Think about the economic lost to HK and Philippines/Indonesia or does Mr. Leung think at all?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

後悔自己支持過佢,我真係對唔住好多人香港人.佢點打解唔睇下我地點比d工人玩.佢都唔知係米香港人

別墅

發神經
依家請工人定請皇帝?
又要錢多, 叫佢地做野又話當佢地地底泥?

每小時最低工資要$33
菲傭全日$33/小時
你地計下到時要比幾多人工:;pppp:

別墅

其實外傭已經係最先有最低工資
我地個個依咪比緊三千五最低工資
外傭有最低工資, 仲先過我地香港人
仲好意思話我地香港人刻薄
長毛你發神經

珍珠宮

呢d政黨, 只係為左自己利益咋, 你估佢真心幫呢d bun bun 呀~~ 超!!

男爵府

繼李x人之後, 又一個pk 出黎搞事

不過, 我好支持佢地架
要比咁多人工佢地
我就可以正式返屋企湊仔喇~~
等佢地"搵"一個可以比咁高人工嘅家庭"享福"喇~~~

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 Siuchoi 於 10-9-2 09:02 發表
呢d政黨, 只係為左自己利益咋, 你估佢真心幫呢d bun bun 呀~~ 超!!

仲要連外傭政策都未睇過就搞抗爭

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

果幾位議員都痴孖筋+ 無腦用.........
一定另有目的.

大宅

一個唔體諒香港人的需要議員, 我相信來屆的立法會唔需要你 "地"

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

直頭無興趣聽佢豬"up",鬧佢即係比機會佢可以向外發聲音.
總之呢條友夠薑既咪約我地出黎當面傾囉,唔係既咪忽略佢囉.

男爵府

都唔明點解仲有人選佢地~

男爵府

原帖由 FA8866 於 10-9-2 10:33 發表
直頭無興趣聽佢豬"up",鬧佢即係比機會佢可以向外發聲音.
總之呢條友夠薑既咪約我地出黎當面傾囉,唔係既咪忽略佢囉.

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

條友有病呀? 成日係議事堂攪攪震,俾人趕出去,唔使開會,白

水晶宮

其實呢個乜社係想點呢?
果d工人又唔會投佢一票既
搞到自己咁x黑人憎

複式洋房

原帖由 MansPocky 於 10-9-2 00:08 發表
http://www.youtube.com/watch?v=iNYMtCpjhd0

社會民主連線一向的宗旨是:撐弱勢突顯社民主義

社民連全力支持菲律賓人及在港菲傭
堅持爭取在港菲傭應有權益包括:
1. 將菲傭納入最低工資及
2. 納入最高工時(如將來立 ...

他不明白, 輸入外勞的目的就是貪其廉價, 以令到香港已緍婦女也要出來工作, 增加表面上家庭收入, 令香港政府同產商有進一推高地價和樓價空間, 以榨取最大利潤。

其實趕走全港外傭也可以, 如果政府可為為接受全港少一半動力, 大家最後也只是住一樣大的屋, 只是進囗的裝修貨差一點, 但香港財佛閥肯嗎?

有時長毛李卓仁為朔做自已成為低下層工人救星, 連冇投票權的外傭也照拉籠, 真是上腦當自已是救世主,係哲古华拉再生,

講到哲古华拉, 佢有冇分析古巴當時已革命成功, 上司卡斯特罹仲叫哲古华拉去非州攪革命, 然後出賣佢, 做死佢, 卡斯特罹自已一人獨裁幾十年... 哲古华拉其實只是個有勇冇謀的蠢材.

長毛李卓仁有冇想過自已份議員津貼係來自香港婦女忍心掉下親生兒女給個陌年生仇華異族人, 自已去打工日日最少七八點歸家才掙回來交税, 轉交到他兩手上的

要爭取倒不如爭取全港僱員同外傭一樣有僱主提供冇上限醫療福利同每兩年來回機票同住房

尤其李卓仁, () 權位, 顛倒黑白, 獨裁職工盟二十年, 六四事件貪生怕死, 港大工程糸以你為恥

Jacky66

以上全是本人原創, 歡迎轉載。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

抗爭啦…抗爭啦!!歡迎呀!!!

爭取到,到時有價無市,叫d“靚姐”唔好返轉頭求d僱主請イ巨地呀。好多僱主再請唔起哩d上等人架喇!

公爵府

你要幫佢地爭取都唔駛話我地呢班僱主血淋淋剝削架. 好冤枉啫..

做僱主都有好彩唔好彩, 唔好彩既何其多.
做僱員都有好彩唔好彩,但有工會同你地同佢地出頭.

大宅

HAHA

成日都話要加佢地工資,我都想睇下政府會唔會加,如果真係假,仲可以變相令印尼﹑菲律賓呢D國家既經濟愈黎愈衰,因為一定大把媽媽都唔會再請工人。

根本完全覺得可笑!!

呢D人真係食屎痾飯!

首頁

尾頁

跳至