跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位好,我囡囡今年要簡小一,想大家比下意見.

囡囡本身有15分

如果阮鄭夢芹(廣褔) 就會多5分, 因為我係教友

簡寶舊就只有本身個15分

如果你係我會點簡 ??

水晶宮

照你禁講, 應該阮鄭機會大d.....
原帖由 bcmok 於 10-9-2 22:14 發表

囡囡本身有15分

如果你係我會點簡 ?? ...

大宅

今日老師教路, 邊間最多分就揀邊間.

當然, 除非你只係鍾情寶舊, 非佢不入啦.

比我都會揀一間十拿9穩的, 起碼20分入阮鄭先, 有一間在手, 再去寶舊叩門都有機會

大宅

我想問下20分入阮鄭廣福穩陣嗎?

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

揀阮鄭係著數啲, 但阮鄭好多人都會揀, 佢地同樣係教友, 我朋友的女兒就是20分也派不到~

原帖由 bcmok 於 10-9-2 22:14 發表

囡囡本身有15分

如果你係我會點簡 ?? ...

大宅

我想問下阮鄭廣福谷嗎? 現在小班教學,學位也少了。那大抽獎真係靠運,如果第一志願唔得,第2志願放什麼可穩陣入到呢??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

頭先上綱睇知道阮鄭廣福行小班得 125個位, 而寶舊就行大班有 150個位. 我今早打去阮鄭問過, 佢地連天主教既教友都可以計個5分, 所以又多左人有呢個宗教分, 所以真係有20分都未必入到阮鄭廣福,呢次真係頭都大埋, 吾知點簡好.

大宅

compare with 寶舊, 阮鄭是不谷的.

2間舊虛就真係比較進取. (聽朋友講)

原帖由 heygirl 於 3-9-2010 01:19 PM 發表
我想問下阮鄭廣福谷嗎? 現在小班教學,學位也少了。那大抽獎真係靠運,如果第一志願唔得,第2志願放什麼可穩陣入到呢??

大宅

但熱門的仍然係舊虛, 我估都唔會太難入掛. 加油.

原帖由 bcmok 於 3-9-2010 09:06 PM 發表
頭先上綱睇知道阮鄭廣福行小班得 125個位, 而寶舊就行大班有 150個位. 我今早打去阮鄭問過, 佢地連天主教既教友都可以計個5分, 所以又多左人有呢個宗教分, 所以真係有20分都未必入到阮鄭廣福,呢次真係頭都大埋, 吾知 ...

別墅

先唔好講間學校邊間好,
如果講難入,
一定係寶湖舊墟!
佢應該係全大埔最多人報的一間學校!
阮鄭比較容易入.

首頁

尾頁

跳至