跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hi, 0902 mama, 真係希望在此認識你們, 如有野想分享下, 在此留言啦!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Jessie7826 於 10-9-6 15:09 發表
Hi, 0902 mama, 真係希望在此認識你們, 如有野想分享下, 在此留言啦!

0903可以在此留言or做個朋友嗎

複式洋房

回覆 1# YanYanHappyShop 的文章

可以啦, 大家都係住中西區.....而且bb都係09年出世...nice to meet u!!!!

民房

hello, 我bb 都係0902 呀

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Jessie7826 於 10-9-7 13:50 發表
可以啦, 大家都係住中西區.....而且bb都係09年出世...nice to meet u!!!!

你住邊頭架??? 有冇諗住幫小朋友報n1? 定係直接讀k1?

我住堅城嗰頭, 諗住出年俾仔仔讀n1全日班, 依家開始要報名喇. 仔仔歲半仲未識講野, 都唔知第日點去interview.

禁止訪問

民房

我都係諗住俾仔仔出年讀n1, 學校 interview多數係年尾, 到時應該會講得多野d

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kahomama 於 10-9-7 14:56 發表
我都係諗住俾仔仔出年讀n1, 學校 interview多數係年尾, 到時應該會講得多野d

你報左邊幾間幼稚園既n1呀???

知唔知邊間幼稚園有open day???

大宅

好媽媽勳章

原帖由 highhand29 於 10-9-7 14:56 發表
hihi, 你地好, 我住係第一街, 我囡囡0901 , nice to meet you

囡囡好多學校揀喎, 仲係一條龍嗰d.
eg. 聖加勒 / 聖心 / 真光 / 聖士提反女子

大宅

我BB 是0907BB,囡囡。

住西营盘。nice to meet you !

大宅

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-9-7 15:11 發表

囡囡好多學校揀喎, 仲係一條龍嗰d.
eg. 聖加勒 / 聖心 / 真光 / 聖士提反女子

哈,大家都是这心理吧,我怎么觉得仔仔好拣D呢?

周围认识的几个妈咪都是有仔仔,小学般咸道官小、中学就英皇,我还羡慕他们呢,不过你的帖子倒是提醒了我,谢谢!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hsongk 於 10-9-7 16:45 發表

周围认识的几个妈咪都是有仔仔,小学般咸道官小、中学就英皇,我还羡慕他们呢,不过你的帖子倒是提醒了我,谢谢! ...

般咸道官小是男女, 但女校已經佔左幾間喇.

複式洋房

回覆 9# kahomama 的文章

HIHI, 好開心係度認識到你地.........我仔仔2/20出世架, 你個b呢?

複式洋房

你好啊, yanyanhappyshop, 我都住堅城個邊, 無啊, 諗住直接報K1, 太細個返學好辛苦, 呢段時間俾佢返D PG算...你個仔仔讀邊間N1啊?

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-9-7 14:49 發表

你住邊頭架??? 有冇諗住幫小朋友報n1? 定係直接讀k1?

我住堅城嗰頭, 諗住出年俾仔仔讀n1全日班, 依家開始要報名喇. 仔仔歲半仲未識講野, 都唔知第日點去interview. ...

複式洋房

NICE TO MEET U, HIGHHAND29

原帖由 highhand29 於 10-9-7 14:56 發表
hihi, 你地好, 我住係第一街, 我囡囡0901 , nice to meet you

複式洋房

NICE TO MEET U TOO, HSONGK

原帖由 hsongk 於 10-9-7 16:43 發表
我BB 是0907BB,囡囡。

住西营盘。nice to meet you !

複式洋房

而我心儀既幼稚園有堅道真光, 救恩 & 偉思......唔知好唔好?我就知救恩係好學校...

原帖由 hsongk 於 10-9-7 16:45 發表

周围认识的几个妈咪都是有仔仔,小学般咸道官小、中学就英皇,我还羡慕他们呢,不过你的帖子倒是提醒了我,谢谢! ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Jessie7826 於 10-9-8 12:41 發表
你好啊, yanyanhappyshop, 我都住堅城個邊, 無啊, 諗住直接報K1, 太細個返學好辛苦, 呢段時間俾佢返D PG算...你個仔仔讀邊間N1啊?

你住堅城邊頭呀??? 我住山市街. 已經報左堅城明愛, 仁濟方江輝, 寶翠園聖雅閣, 但還未有interview, 唔知收唔收. 我都想幫佢搵pg, 希望可以訓練下佢, 有冇好介紹???

禮賢會聽講派位唔錯, k1~k3, 只係得半日班, 還在考慮中.

偉思學費好貴, 而且識人做幼師, 話嗰間麻麻, 但係網上好多家長都話不錯, 好受歡迎.

救恩學校係好, 但係私校, 好似話3xxx一個月, 每個學生都冇一部電腦黎用.

救恩對比聖心既話, 當然係聖心較好, 聖心幼稚園亦收男生.

聖心打電話去查詢好似唔休做咁, 態度不太好, 而且又係得半日班.

我想仔仔返全日嗰d學校, 除左我報既呢幾間由n班到k3都有全日外, k班要全日既, 只可考慮聖保羅堂和真光. 偉思好似已經full左, 打過電話去問, 佢話有人退學先至有位, 依家報名只係waiting list, 而且又聽個fd講麻麻, 唔報喇.

複式洋房

我都係山巿街, 你幫仔仔報多幾間都好ar, 有spare麻....我都諗住報有全日班既幼稚園, 其實:
我覺得救恩雖然係私校, 因為係一條龍, 我首選係呢間囉..

而堅道真光, 都係睇返好多家長話好, 再睇下佢既網頁所講既野, 實際都係要開放日去睇睇先知......

偉思都有全日班, 先至揀佢.....仁濟方江輝, 有個親戚個仔係個間返全日, 聽佢講似乎麻麻..

所以如果要揀全日幼稚園, 選擇並不多呢!可能到時都報定半日個D啦...雖然係出年既事, 感覺已好緊張....

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-9-8 13:05 發表

你住堅城邊頭呀??? 我住山市街. 已經報左堅城明愛, 仁濟方江輝, 寶翠園聖雅閣, 但還未有interview, 唔知收唔收. 我都想幫佢搵pg, 希望可以訓練下佢, 有冇好介紹???

禮賢會聽講派位唔錯, k1~k3, 只係得半日班, 還 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至