母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

下星期就要開始返工喇, 我會lunch time 時泵一次奶, 打算放入雪袋keep到返工回家, 想問大家, 如果要keep 奶的話, 個溫度要keep 係幾多度d 奶先會冇事呀? 另外, 回家之後係咪唔可以再放上冰箱變冰奶嫁喇 (因為溫度唔同左), 係咪最好即日飲左佢呀? Thanks!

複式洋房

我用frig-to-go,係公司時就即時放入冰格內,等到放工時就攞出來用,可以有8小時keep住D奶繼續凍。

我也試過因要外出工作,全日唔係office,就擺雪種(我用freestyle送的大雪種,好正!),也勉強可以頂到10小時左右。

frig-to-go係一田有得買,約$140。

伯爵府

原帖由 CupcakeMay 於 10-9-7 13:45 發表
下星期就要開始返工喇, 我會lunch time 時泵一次奶, 打算放入雪袋keep到返工回家, 想問大家, 如果要keep 奶的話, 個溫度要keep 係幾多度d 奶先會冇事呀? 另外, 回家之後係咪唔可以再放上冰箱變冰奶嫁喇 (因為溫度唔 ...

如果想keep 冰奶, 都係放在office 冰箱, 雪左做冰奶, 再運送回家, 咁會穩陣d.
人奶泵出後要十小時內做冰奶, 否則只可以做雪奶.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊