懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題...想知道有冇人將會系瑪嘉烈生同系瑪嘉烈生過既...分享下好定唔好呀?=.=我下個月系瑪嘉烈生,上星期唔舒服入左產科病房檢查...O晒咀,點解成三十幾四十張病床,但得一格廁所,你知大肚婆同岩岩生完既去廁所有幾耐既啦,成日都要排隊,仲有好多巴基C坦媽咪,我唔系歧視佢地國藉,而系我見到就好想嘔,佢地竟然將檢小便好大個既尿樽入面既尿液倒落洗手盆...跟住其他人又系果到洗手洗面洗飯兜....點解唔倒落廁所呀....=.=真系HELP~好後悔當初我唔選擇廣華...而家已經轉唔到...=.=

大宅

原帖由 namio721 於 10-9-10 12:56 發表
如題...想知道有冇人將會系瑪嘉烈生同系瑪嘉烈生過既...分享下好定唔好呀?=.=我下個月系瑪嘉烈生,上星期唔舒服入左產科病房檢查...O晒咀,點解成三十幾四十張病床,但得一格廁所,你知大肚婆同岩岩生完既去廁所有幾耐既 ...

唔係wor我早2年去生, 環境好好wor, 8人一房都唔見有外籍人仕, 內地就有不過都唔多, 姑娘好nice 同醫生都ok.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

早2年,我係自己1個人1間房,現在就唔知係點,
我星期二14/9會入院催生,到時再報料。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

大宅

我都係今個月尾係瑪嘉烈生呀,醫生話會催生,但係而家已經36週2都仲未答我幾時約到期催生,你個個醫生係幾時話你知14/9生呀?早d通知等自己有d預算....我今日都去咗瑪嘉烈覆診,佢原先有3格洗手間,一格壞咗,有一格又for比其中一位病人專用,所以未只得一格囉,希望遲d會好d啦!

原帖由 多可靚媽 於 10-9-10 13:20 發表

別墅

原帖由 多可靚媽 於 10-9-10 13:20 發表

多可靚媽, 好呀, 我都會在PMH 生的, 麻煩你生完之後上來報下料啦~ 祝你順順利利, bb 身體健康呀~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我五月生完冇問題呀!你之前唔係嚮產後病房,所以唔同的,產後房廁所有四格的,我之前小產係瞓嚮另一層

大宅

我第一個係qe生個度好到不得了...
不過第2個係瑪嘉原生就差到不得了囉....
個人非常後悔!!

複式洋房

原帖由 TracyChi 於 10-9-11 00:12 發表
我五月生完冇問題呀!你之前唔係嚮產後病房,所以唔同的,產後房廁所有四格的,我之前小產係瞓嚮另一層

唔知系咪唔夠床,前面兩格都糸岩岩生完架

複式洋房

原帖由 kathywww 於 10-9-10 13:51 發表
我都係今個月尾係瑪嘉烈生呀,醫生話會催生,但係而家已經36週2都仲未答我幾時約到期催生,你個個醫生係幾時話你知14/9生呀?早d通知等自己有d預算....我今日都去咗瑪嘉烈覆診,佢原先有3格洗手間,一格壞咗,有一格又for比 ...

點解可以有專用厠所既

複式洋房

我上個月都住左a3產前病房,個到無錯係得一格廁所,我又唔覺佢d環境太差.....

我去產房個邊等檢查仲覺得佢既設備唔錯... ^^,可能係有d媽咪個人衛生問題影響左姐...
我反而唔係擔心環境唔好,而係d人手同專業...(話曬"6"親bb個護士都係係phl發生)

我下個月就生得...所以都係期待中...

大宅

產後房有埋bb房,同一area,bb多數嚮媽媽床邊,你見到的一樣?

大宅

畀面勳章

公立醫院間間差不多...不同朋友在不同公立醫院生...環境一定無C+好...
反而我擔心留低了胎盤在子宮或無及時拎BB出來多D..因半年內"瑪"及"廣"分別有呢D意外。順產最多留幾晚,所以不用太憂慮環境了,順利平安順產已很好

大宅

我都唔明點解可以有專用厠格喎,可能個個媽咪身體有問題所以先有特權掛
原帖由 namio721 於 10-9-11 05:53 發表

點解可以有專用厠所既

大宅

我9月5號先係果度生完
產前果邊就唔知道啦 但產後果邊就有幾格廁所 亦都有沖涼房 不過都唔洗排隊 我訓果間有9張床 d姑娘都ok既

首頁

尾頁

跳至