跳至

首頁

尾頁

複式洋房

威院一站式唐氏綜合症

各位準媽媽 :

我有一些關於威爾斯醫院一站式唐氏綜合症的檢查資料,
希望可以幫到大家,最好照完超音波後知道預產期才打
電話去預約,但又唔好太遲,可能會無位的。

早孕期一站式唐氏綜合症篩查

這是香港中文大學婦產科學系從英國的 Fetal Medicine Foundation 引入的最新篩查方法。所有孕婦(不分年齡)於懷孕11-14週,利用超音波掃描量度胎兒後頸皮下透明層(Nuchal Translucency)的厚度,並即時檢驗孕婦血液中的妊娠性血漿蛋白-A(Pregnancy Associated Plasma Protein-A)和游離Beta人類絨毛膜促性腺激素(free beta-human Chorionic Gonadotropin),配合孕婦年齡與懷孕週數,再運用電腦來計算胎兒患有唐氏綜合症的機會率。此項篩查方法對孕婦和胎兒並沒有危險,而且可發現達九成的唐氏綜合症.

可以打去威爾斯親王醫院李嘉誠婦產科產前診斷組
2632-2470預約 ($950), 姑娘會幫你計時間預約日子。
詳情請睇 :
https://pdc.obg.cuhk.edu.hk/tr/oscardetails.asp

子爵府

Re: 威院一站式唐氏綜合症

thanks

珍珠宮

my0,

係咪不在威爾斯醫院生都可以去check呢?

大宅

係啊... 可以上網book啊..

hi

複式洋房

Monty :

係呀! 在任何醫院生都得.

珍珠宮

THANKS A LOT.....
該用戶已被刪除

男爵府

是否年過30才要check? 我今年未夠28歲, 同我差唔多既媽咪會唔會check?
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至