意見反饋
義工

婆媳關係 今日: 10|主題: 26168

終於都肯去學識愛錫自己

子爵府

國民生產總值:11426

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

平時有睇開我寫嘢嘅媽媽都知我同99勢不兩立.但近呢段時間,關係好返D(咁當然我唔係認同佢)而係我叫自己唔好再咁執著,因為我覺得自己之前已經諗到痴痴哋線,成日幻想同佢鬥氣(類似未雨綢繆咁....)但發覺諗幾多都冇用,因為一來唔知會唔會發生,二來就係覺得自己好似思覺失調成日覺得個99想害我咁.
或許,我知我自己一世人都唔會認同佢,但原來對付佢最好方法係敷衍佢,真係'哦哦哦'呢三個字其實係幾好用.而且有時諗,佢見個孫(又會借D二買嘢比個孫或者比錢個孫)咁都冇蝕.佢哋有時會買一大包TEMPO話個孫鐘意呢隻味紙巾,咁都冇所謂,我用之嘛.最好下次同佢講個孫好鐘意食咩米(HAHAHAHA)等佢哋買埋米嚟.
我會放鬆D.唔再叫自己同呢條99鬥氣,因為只會令人覺得99喺我心目中好有地位,最好就係唔理佢.佢要見個孫就自不然會低聲下氣打嚟.況且真心講,唔好話我咁諗,佢哋都唔見得幾多年.一定會比我少.
唔再咁執著.大家加油!

王國熱話
求助1212
官集黑箱作業,量錯尺寸又失件但投訴無...
多久才發貸
想自己換手機MON貼,有冇換MON貼神器好介紹...
爆愛車縫作

子爵府

國民生產總值:13871

貓狗褓姆 畀面勳章

想得通個人真係會舒服好多~ 不過我剛開始你之前既胡思亂想階段 ,希望可以快d到你想通的地步 ~

大宅

國民生產總值:3251

陪月勳章

最緊要自己覺得好,種有野羅

男爵府

國民生產總值:5103

育兒性格勳章

蜜棗~~~
心情慢慢好番就好~~ 仲有2 weeks ja~~

haha....早排我都睇bk 婆媳cases, 睇到自己日諗夜諗,成日o係個腦rehearse 若第時99 有咁既賤行 應該點回應,點"未雨綢繆"..... 真係諗到自己有少少depressedmouth: ,仲要搞到同bf 成日吵....。(但我地十劃都未有一撇, 而且我只係見過所謂"未來6299 一次" 咁大把.....當日佢地就背後向我bf 話我 外表唔ok 囉... 但都係我個bf 轉述ja wo..)

umm....雖然我都好怕未來6299, 我怕自己唔識面對, 所以打定底......未雨綢繆係好, 但我依家都同自己講: 適可而止....

ya, 若成日諗住點"對付" 某人,其實搞到自己內心好似"好重視" 呢個人咁....
反而個心唔理唔理佢, 到"殺到黎" 時反而 處之泰然 --> coz' she's really nothing then~

伯爵府

國民生產總值:16565

春季勳章 好媽媽勳章

咁就啱啦, 你做好自己本份, 佢想對個孫好就由得佢.....多個人錫囡囡, 都唔係壞事.

生左記住上黎報喜呀!
今晚又OT!!!!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.