自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

學校有冇話一定要打?
政苦都冇話一定要打, 家長可以自行選擇!
我家就沒人打過.

大宅

政府無話過一定要打喎

不過我地家就有年年打開,OK, so far無乜問題,無咁易被人'野'到中招
原帖由 imkksm 於 10-9-14 03:44 發表
收到學校通告, 學校可以幫小朋友打流感針. 仔仔之前冇打過, 而我自己就試過, 唔打好地地, 一打就即刻好唔舒服. 咁多位家長, 其實係唔係一定要同個仔打? 佢岩岩升上小一. 請比意見, thanks! ...

伯爵府

我唔會同小朋友打, 自己都唔會打.

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

唔打好地地,一打我同個仔病足成年,今年唔打又睇下如何.

伯爵府

我自己就無,d仔就有打...依家d菌咁勁,雖然打左都會有機會中招or保障唔晒..但打左中招機會少d,我唔知打左有無用..因為本身d仔都好少病,但學校有得免費打咪打埋囉~
大b駿逸細b駿晞

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我無幫阿囡打過呀!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

我想問之前咪有支針, 係政府資助 $80, 係咪流感針黎嫁, 我唔記得左.

伯爵府

呢支針包豬流感,同之前打咗有事既有無關係?

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

流感針都係買舖大細, 因為無人知黎緊會爆邊幾款(疫苗只係FOR最高機會果幾款, 而且果D大大鑊變種果D一樣無效)
我朋友做NURSE, $40成本價上埋門幫我打, 我話唔要! 邊個寫假紙俾我:;pppp:

大宅

我和囝囝,媽屋企果邊各人都每年會打流感針,其實前年開始有資助,但唔係間間都有,所以最好打開邊間就去返邊間
原帖由 c6t6m6 於 10-9-14 16:24 發表
我想問之前咪有支針, 係政府資助 $80, 係咪流感針黎嫁, 我唔記得左.
ady168

首頁

尾頁

跳至