跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好快就到中秋了,我想知大家可以食d乜野呀?
我想食冰皮月餅,老公都話可以食少少,但我又怕食凍野好似唔係咁好。
我又好想食芋頭/芋仔,往年都會食好多,但宜家唔知食唔食得呢?
希望大家分享下會食d乜野黎應節。

大宅

咁凍嘢我又唔怕哦,我由知道有咗之後一直都有飲凍嘢。但冰皮月餅我會睇吓咩味,芒果嗰d我就唔會食,蘋果嗰d我會食1個-2個。主要都係過吓口忍!
芋頭我都有食呀,不過唔好食咁多,因為會頂住嗰胃好唔舒適,食少少冇所謂。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

凍飲,凍生果都會食,不過雪櫃拎出黎既,會放一陣先!西e角度食得凍野,只不過,要小心自己腸胃依個時間會唔會太敏感容易引起腹瀉!

至於月餅,我都有食,傳統/冰皮都有,舊式既會怕太甜,食少d為妙,新款就唔好食芒果,綠豆蓉果d會好d!

芋頭係我至愛添呀,媽媽好記得我鍾意點糖食,一食會食5-6個添,所以今年都禁止我食太多,都係1件起2件止~

別墅

中秋一向我最喜歡食 柿 係爽柿 ,要削皮個種, 昨晚媽只俾我1/4個 ....好慘...平時我一次過都食到 2~3個的

[

大宅

我想食水晶梨呀!

大宅

我想食林柿呀

大宅

畀面勳章

我食左HAGANDAS 既雪糕月餅, 又食左大班既心太軟冰皮, 又食左一片楊桃, 半個水晶梨, 冇事WO~ 咁當然唔係一次過食啦~~ 咁多做節, 依度食D果度食D囉~~

我唔怕凍野, 我怕食多左甜野, 會有糖尿/高血壓....

複式洋房

楊桃同沙田柚係我至愛, 哩兩樣都應該食得掛???
我一定會食月餅, 睇吓阿媽/奶奶屋企有咩月餅就食咩月餅!!! 傳統/冰皮我都鐘意!

首頁

尾頁

跳至