在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問呢到有無荃灣媽媽? 可以同我做個朋友交流下, 仔仔兩歲多, 而家番緊半日n1

大宅

好媽媽勳章

原帖由 doublecat 於 10-9-14 11:29 發表
請問呢到有無荃灣媽媽? 可以同我做個朋友交流下, 仔仔兩歲多, 而家番緊半日n1
我都係荃灣, 我果個都係囝囝, 都係兩歲多, 依家都係番緊半日N1... 妳囝囝返邊間學校呀?

別墅

回覆 2# 浠浠豬B 的文章

好開心搵到個荃灣媽媽!
仔仔讀麗城安得兒,
佢暫時都讀得好開心, 好中意返學, 講多左野,
當初我都擔心間學校唔出名,唔知好唔好,
妳仔仔讀邊間? 開唔開心?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 doublecat 於 10-9-15 10:11 發表
好開心搵到個荃灣媽媽!
仔仔讀麗城安得兒,
佢暫時都讀得好開心, 好中意返學, 講多左野,
當初我都擔心間學校唔出名,唔知好唔好,
妳仔仔讀邊間? 開唔開心? ...
我囝囝讀青衣宏福, 佢都好鐘意返學, 見佢學校派番嚟的一個月學習範疇都好多嘢學, 暫時嚟講我都好滿意依家呢間學校。
妳囝囝係麗城返學, 咁妳係唔係住麗城果邊呢?

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 doublecat 於 10-9-14 11:29 發表

hi, 我都係住麗城

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

回覆 6# 沖廁 的文章

我唔知原來已經有荃灣媽媽呢個topic,
早知搵番 d舊post啦,
想問下大家, 星期六日同小朋友去邊到玩多?
個個星期都諗到頭暈,
仔仔兩歲多, 又唔知可以安排咩課外活動?

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 doublecat 於 10-9-16 09:18 發表
我唔知原來已經有荃灣媽媽呢個topic,
早知搵番 d舊post啦,
想問下大家, 星期六日同小朋友去邊到玩多?
個個星期都諗到頭暈,
仔仔兩歲多, 又唔知可以安排咩課外活動? ...

我囝囝10歲, 囡囡7歲, 星期六日他們都要返興趣班, 所以冇去邊到玩.

未讀小學時 , sat & sun 會蔕他們去公園 or 郊外玩, 和去圖書館睇書

別墅

回覆 8# peggy 的文章

peggy, 原來妳有一仔一女, 咁佢地平時啱唔啱玩?定係各有各玩? 我自己得一個仔, 成日怕佢悶, C6話如果生多個, 係女的話都唔會啱玩

侯爵府

原帖由 doublecat 於 10-9-16 15:00 發表
peggy, 原來妳有一仔一女, 咁佢地平時啱唔啱玩?定係各有各玩? 我自己得一個仔, 成日怕佢悶, C6話如果生多個, 係女的話都唔會啱玩

兩兄妹相差2歲半, 佢地會一齊玩 ,一時鬼咁friend, 一時就水溝油

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

回覆 11# 沖廁 的文章

我覺得好似好少荃灣媽媽咁...
咁妳有冇小朋友?

peggy, 妳一個人要睇兩個小朋友功課會唔會好辛苦? 而家唔洗睇功課, 只係陪玩都ok

侯爵府

原帖由 doublecat 於 10-9-16 16:33 發表
我覺得好似好少荃灣媽媽咁...
咁妳有冇小朋友?

peggy, 妳一個人要睇兩個小朋友功課會唔會好辛苦? 而家唔洗睇功課, 只係陪玩都ok

唔算好辛苦 , 囡囡不用我操心, 佢會自動波做功課&溫習, 唔識先問我, 反而囝囝真係要全程睇住佢做homework & 倍佢溫習, 囝囝係豬油糕 , 做咩都慢吞吞.

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

原帖由 沖廁 於 10-9-16 16:18 發表
去邊個topic 傾都冇所謂la
反正之前個d都只得我同peggy傾
呢到人氣旺盛d...

++

MRS FUNG 問20/9(mon)去萬景峰飲茶好唔好喎!

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

回覆 18# 沖廁 的文章

我住荃景圍, 仔仔去麗城返學好唔方便,
妳讀k2的小朋友係邊間讀? 有冇好介紹?

別墅

好多人都係咁講, 女就乖d, 自己做功課, 仔就冇咁專心,
好難想像如果我生兩個仔會點...我個仔已經冇時停...

原帖由 peggy 於 10-9-16 16:51 發表

唔算好辛苦 , 囡囡不用我操心, 佢會自動波做功課&溫習, 唔識先問我, 反而囝囝真係要全程睇住佢做homework & 倍佢溫習, 囝囝係豬油糕 , 做咩都慢吞吞. ...

首頁

尾頁

跳至