單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我覺得好唔開心,我E+唔知點好,夠境搵野做好定係專心照顧小朋友好呢?

伯爵府

原帖由 kmls16hk 於 10-9-14 11:43 發表
我覺得好唔開心,我E+唔知點好,夠境搵野做好定係專心照顧小朋友好呢?

衡量那一個做法, 對小朋友和對自己最好.....可以問朋友, 或者問社工.......

社署電話: 2343 2255
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

你個小朋友幾多歲呀!
經濟環境許可就專心照顧小朋友好la.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我好鍾意劃個 T 字將每一樣好同唔好寫晒出黎.....再諗下邊樣岩自己...以我自己為例....我仲有有能力既都想返工.....錢雖然依家都唔係好多....但我可以有少少彈性....不過仔仔就好少時間見....所以我唔會放低佢自己去街.....仔仔依家3歲幾...呢段日子我差不多係無私人時間.....係唔好既環境之中.....盡力做到最好已經夠....無得同人比.....

原帖由 kmls16hk 於 10-9-14 11:43 發表

禁止訪問

男爵府

單親係辛苦但會習慣,做野定照顧小朋友要睇下你現在環境是怎樣,或者你再講多d...

複式洋房

好開心,我剛剛搵到一份工做樓面,不過佢叫我先負責洗碗先.$23/H,都OK起碼我可以湊到小朋友

子爵府

環保接龍勳章

我覺得返到工一定要返工,寧願瞓少啲再爭取親子時間。

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

$23 TOO LOW 冇計LA又要就到可以湊小朋友

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

初初人工低無問題架....係一個投入社會既好機會.....將來想搵份好D...都可以證明到俾人地睇你有心打工.....再者你打呢份工有咩好位岩你...你都第1時間知....快人一步理想達到.....再講係屋企附近...有23蚊1個鍾....做1個鍾可以加條魚做送....有幾低丫.....加油
原帖由 kmls16hk 於 10-9-18 17:01 發表
$23 TOO LOW 冇計LA又要就到可以湊小朋友

子爵府

環保接龍勳章

比心機做呀!!!
我覺得更加重要既係, 比小朋友見到媽媽係努力工作, demo到一個好既model比小朋友睇''唔辛苦唔得世間財''
我媽媽以前都係洗碗, 仲要係喺後巷好多老鼠果啲, 返通宵, 就搵張摺床擺喺隔離, 我就喺果度瞓...
而家唸返我覺得好媽媽好偉大... 有時見到佢隻手, 長年累月因為用漂白水而攪到有主婦手, 我就更愛我媽媽... 仲有佢以前成日著水鞋, 所以有香港腳...
我愛我媽媽... 我愛我媽媽既主婦手同香港腳...

首頁

尾頁

跳至