意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 32|主題: 126911

工人病左,會否俾佢休息?

大宅

國民生產總值:4774

工人話口嚨痛,感冒
你會俾佢全日stay at home休息
唔駛佢做野嗎?
定係叫佢當放一日假?

王國熱話
有冇好agent介紹?
自帶海外菲傭收費?
印傭網上續約HelperMatch
300呎唔到既公屋請工人

大宅

國民生產總值:4296

我個時工人岩岩黎無耐病左, 又係喉嚨痛咳個d, 你見到佢食左葯都攰到死咁滯, 邊忍心叫佢做野
我地叫佢瞓覺, 唔駛做. 快 d 好返好過啦, 一陣傳埋比小朋友真係揾黎搞

大宅

國民生產總值:1264

好媽媽勳章

叫佢睇完醫生就stay係房休息, 唔使佢做, 等佢可以快d好番工作. 如好番d出房就要帶mask. 唔好傳染比小朋友.
你話放佢假指比佢出街玩? 當然唔得喇, 出完街玩咪病多兩錢重. 只會叫放佢病假在房休息.

侯爵府

國民生產總值:20620

我會叫佢睇醫生,跟住叫佢係屋企瞓覺,休息一日,我煮埋飯佢食都得,不過佢要洗碗,吾可以乜都吾做就有得食,佢吾食就吾洗佢做囉。

男爵府

國民生產總值:8436

都會既,自己病都請病假啦,我都試過,工人真係好病,我由佢休息,但夜晚佢堅持要幫我煮飯,咁就由佢羅,洗完碗我叫佢即時入房訓羅,連續休左2日佢就好好多,仲學識好似我病時煲薑水飲,佢又有樣學樣,自己整比自己飲,佢話好快就好返喇,唔洗食藥...笑屎 !
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.