自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

可惜唔知邊間學校, 個校長真係抵讚!

尋日去荃灣做野, 聽到兩個學生妹對話, 佢地校長親自企響學校門口, 問佢地係咪好凍, 要求同學戶外唔准著冷衫, 有同學駁咀話唔見熱, 校長就話如果唔熱, 咁課室就熄冷氣, 仲叫班主任跟進呢d同學!

我睇唔到學生係咩學校, 但係都好想讚下校長!

講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

【WING】◤[幸福]慢慢接近﹏°我要永遠留不住它〤..╭ 》〃"'。你會為我去學慬 ︴珍惜嗎???↗°° ] || 對你真的.有期望]] ┌我!!!"不管一切**只要有樂怡❤已經心滿意足!!┐期待你快高長大=]

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

熄佢地冷氣啦

大宅

高招!!

子爵府

讚﹗
大熱天時見到學生妹著冷衫‥‥
街上見到1x歲就小背心+熱褲‥‥真係‥‥

大宅

好事應傳千里, 可否調查下邊位校長? 值得表揚下.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Bman 於 10-9-14 12:42 發表
可惜唔知邊間學校, 個校長真係抵讚!

尋日去荃灣做野, 聽到兩個學生妹對話, 佢地校長親自企響學校門口, 問佢地係咪好凍, 要求同學戶外唔准著冷衫, 有同學駁咀話唔見熱, 校長就話如果唔熱, 咁課室就熄冷氣, 仲叫班主 ...

形容下d校服+ 外套, 款式. 顏色...

bk d媽咪好醒呀!!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

已前我間學校都係咁架。 如果有一人著冷衫, 全班都唔可以開冷氣。

但呢個天氣唔開冷氣都得啦~

大宅

好媽媽勳章

SORRY!! 點解著冷衫係惡習? 我係公司裡面都有著外套....

子爵府

醒目開學勳章

校長英明 ! 醒!!

子爵府

跟本就係校裙太薄,由其白色的確涼質料!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-14 13:06 發表
SORRY!! 點解著冷衫係惡習? 我係公司裡面都有著外套....

這裡說的惡習是: 大熱天時在戶外著冷衫!

大宅

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-14 13:06 發表

佢地係大熱天時30幾度晌操場排隊都著冷衫.
有d學生妹晌白色校裙內著黑色bra, 所以著冷衫; 有d我就真係唔明點解.

水晶宮

讚﹗

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 穎穎媽咪 於 10-9-14 13:09 發表

穿一件頭的白色底裙就可以解決問題.
點解情願大熱天時, 咁吾正常著冷衫? 而唔穿件底裙了事?

男爵府

都唔明d女仔点解

子爵府

唔止女仔,連男仔都有呀,見到都覺熱呢

我以前教小學,都規定班上既學生(通常佢地升上五六年級就開始日著夜著,件衫同佢地都又咸又臭 )除非有病,有醫生信或家長通知,否則唔過廿二度唔可以係戶外著冷衫

水晶宮

畀面勳章

係囉 ~ 我都唔明點解唔可以著底裙 ?
情願熱C辣辣30幾度都笠住件冷外套
真係唔怕標到成身汗&出"熱痱"咖咩 ??
mouth: mouth: mouth:

~~~

原帖由 nn010 於 10-9-14 13:13 發表

穿一件頭的白色底裙就可以解決問題.
點解情願大熱天時, 咁吾正常著冷衫? 而唔穿件底裙了事?

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

同埋青春期嘅女學生成日都會寒起背行因佢哋怕人望佢哋個胸,所以先着冷衫cover住啫
原帖由 穎穎媽咪 於 10-9-14 13:09 發表

珍珠宮

我唸我真係唔同年代喇! 唸唔明着冷衫有咩咁cool?!

首頁
12345...6

尾頁

跳至