意見反饋
義工
[2010年] 做定唔做?

大宅

國民生產總值:3905

我本身番工, bb俾工人湊...個工人唔掂要炒, 甘啱公司轉左做新野時間多左, 本來諗住唔做2年自己凑番等bb番學先出黎揾野做, 但突然老公公司轉左輪班制,佢要番夜....老公係一個好作息定時既人, 要佢番夜真係怕佢頂唔到...所以我又唔敢辭職....但我又好想自己湊番bb(我老公都覺得自己湊番好)...但我都唔知點做???我想自己湊但又唔想老公辛苦...好矛盾....大家俾d意見!

王國熱話
新劇<涼生, 我們可不可以不憂傷> 17/9...
我身後的陶斯 내 뒤에 테리우스 My Secret, Te...
狐狸新娘星,唔錯
【2017-2018胡歌樓】

別墅

國民生產總值:557

i understand ur situation, but your husband supports you to stay home take care bb, you should be glad that!
I suppose to return to work end of Aug, coz my helper not make me satisfied, so i request no paid leave till next mth, i am so struggle these days, coz need to work soon, but still not 放心 pass bb to my helper! I thinking to hire another, but not guarantee that the new one will be better, plus i hv no time to take risk....
i am not as lucky as you, coz my husband wants me to work. He's afraid to take all the responsibity lor!!!!
if he fully support me i will quit my job with no doubt!
so i think i will quit if i am you

大宅

國民生產總值:3905

其實我老公都怕要擔起頭家....我都怕佢受唔起壓力, 所以遲遲決定唔到...我知佢係死頂話支持我!! 你同我諗既野一模一樣呀...我依家日日一有時間就望住個cam, 見到個工人唔得就好想立即番屋企!我都係咁諗, 請過一個都唔知好唔好...唔想take呢個risk, 所以先諗自己湊!! 自己湊佢會乖d同叻d!

複式洋房

國民生產總值:261

我都係在職媽媽, 我最初都有同樣問題, 但 而家冇了, 因我 現是給一個專幫人湊BB的人幫我, 返工前湊去 地鐵給她, 放工後去地鐵湊返, OK wor! 又唔駛擔心, 地鐵給她, 放工後去地鐵湊返, OK wor! 又唔駛擔心, 因作地有經驗ma, 佢 地都係 只湊一個, 唔分心, 我同我老公都放心d!

大宅

國民生產總值:3721

我都係在職媽媽而且仲係屋企嘅支柱, 開頭好擔心, 但係CAM見個工人都OK, 而我媽媽都有時上嚟睇吓. 不過返工一BUSY, 真係咩都唔記得嫁......

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.