嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

我 B五月尾係QE出世,QE醫生話頭部偏细,叫我地三個月後帶亞B照超聲波,照完醫生話亞B有少少腦積水,我問醫生點算,佢話去健康院及QE下次覆診聽報告及跟進,並定期照超聲波,聽到當然擔心,並要十一月先至覆診,我今日去睇私家,醫生話個頭都係標準細型,至於腦積水問題就要去照電腦素描,睇吓有幾嚴重,我問醫生係咪有輻射,佢話有少少,唔係經常照就無問題,但我心大心細,咁細個照唔知會唔會影嚮身體,講真亞B各方面都好正常,而家已經識轉身,我都唔知去唔去照,希望大家比啲意見及分享,謝謝。

子爵府

當然去照啦,私家唔洗等,快些攪清楚好過到時越來越嚴重,後悔就太遲.必需要做既就做左先.

大宅

2021可愛聖誕B勳章

坐aeroplane嘅輻射咪仲多! 快d照吓以防萬一呀!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

對住電腦, 電話都有幅射, 聽醫生意見, 照啦~ =)

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

梗緊去做 腦掃瞄啦!! 因為腦積水可大可少

子爵府

好媽媽勳章

喇喇聲去私家照.仲等???????

lily
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

公爵府

醒目開學勳章

去照吓啦,你擔心輻射,但係bb身體要緊.

珍珠宮

一定要去照.我朋友個b腦積水,而家已經............
唔想嚇你!

子爵府

環保接龍勳章

如果怕幅射可以照MRI, 不過貴好多

大宅

有得照就要照左先..bb緊要d,起碼照左知道情況,同埋最主要樓主你唔好諗埋一邊呀,要心情開朗d,對bb都好d

大宅

sorry我誤會左..以為樓主bb出年5月先出世..原來今年5月出左世~~唔好意思
如果bb已經出左世,就唔好拖啦,仲要等到11月??腦積水可大可小,真係一刻都唔好拖呀,私家有得照就快d照啦

首頁

尾頁

跳至