意見反饋
義工

產前產後 今日: 11|主題: 240764

個肚陀得低會早產嗎??

別墅

國民生產總值:792

親戚話我陀得低會早產?
由開始見肚都覺得個肚好低,會唔會升番高呢?

禁止訪問

國民生產總值:15213

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

大宅

國民生產總值:2873

係唔會,如果你是就來生陀得低就冇問題,如果你屬早期就要小心點,又或者用下托腹帶,固定BB會好D,我之前我陀BB都係好低,我見肚之後,醫生就叫用托腹帶護BB,又可以減輕腰痛

http://www.lifeconceptshk.com/

大宅

國民生產總值:1080

原帖由 mosquito_chu 於 10-9-15 00:24 發表
係唔會,如果你是就來生陀得低就冇問題,如果你屬早期就要小心點,又或者用下托腹帶,固定BB會好D,我之前我陀BB都係好低,我見肚之後,醫生就叫用托腹帶護BB,又可以減輕腰痛 ...

我都係陀得低, 結果早產2個月, 唔知有冇關係喎~

大宅

國民生產總值:4939

其實去做產檢時同其他大肚婆比,我都覺得自己個肚好似好低咁,我阿媽都話我陀得低,不過佢話咁樣就唔會頂住個胃

侯爵府

國民生產總值:20969

我99都話我陀得低~但我都唔知點分

別墅

國民生產總值:792

原帖由 shadowtyl 於 10-9-15 01:26 發表

我都係陀得低, 結果早產2個月, 唔知有冇關係喎~

我親戚見我都係咁講,話會早產...真係唔知有冇關係

大宅

國民生產總值:1287

人人都話我陀得低, 連街邊C奶都話我, 最後真的早產了(35WK3DAY).

別墅

國民生產總值:593

好媽媽勳章

E生無話我陀得低.

但老人家有話.

我早產了, 都係35W3.

但唔知兩者有沒關係

大宅

國民生產總值:3072

好媽媽勳章

陀到最尾, 算陀得低, 最後果2個月低到訓唔到, 又行唔到, 以為會早產, 點知預產期果日出世...不過真係生得好快, 一黎第2胎, 2黎呀媽話因為陀得低..

大宅

國民生產總值:1184

我陀得低但無早產, 醫生話無問題, 唔好想咁多

侯爵府

國民生產總值:23244

2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我第2胎陀得低, 但無早產, 反而遲左一星期催生, 但催生都要痛7個鐘先生到....

王國會長

國民生產總值:22209

畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我一路都好高, 同唔太大, 會唔會好難生呀??
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

國民生產總值:1103

個個都話我陀得低, 仲話會早生, 人地以為我twice, 但只是胎水多同大碼 b (8磅半) , 到最後要催生都唔出來及開, 痛咗16個鐘後開刀了, 所以相信係無關既 ~~

大宅

國民生產總值:1017

我都係俾好多人話我陀得低, 有次產檢問醫生, 佢話早產同係咪陀得低無闗係喎, 仲叫我反問佢地點先為之陀得低, 唔好因為其他人點講而令到自己唔開心/担心, 而亂諗野.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.