懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

先前13weeks醫生話估6成係仔,似有小小凸出,今日17weeks零幾日又話似係女喎!諗住今日確定到係仔定女就去買野啦!而家都唔敢買住呀!老公先前重諗左個男仔名添.
究竟17weeks零幾日確定未呢?大家又幾多weeks先confirm呀?
Thanks~

洋房

16wk確定係男仔

我在12w2ds醫生話估6成係仔...但叫我唔好買衫仔住...跟住同我講16wk揭曉....最後仲影埋條"何b"俾我睇

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我做結構先confirm係囡,之前都估估下

大宅

我諗都係照結構時先可以肯定D噃!

原帖由 wingcrown 於 10-9-14 17:10 發表
我做結構先confirm係囡,之前都估估下

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

20weeks 照結構後就好少錯

男爵府

你而家買白色的嘢比bb先, 等結構出咗肯定啲先買有色的比bb囉
你太心急啦

大宅

我都係oscar時醫生估六成係仔.如果變返女就好喇

男爵府

我今日去做產檢照到係女,不過我都唔敢盡信呀,因為聽到太多CASE 之後再照又有變化,我諗住下個月頭照結構先再confirm.
好多人話生女多數好遲先照到,所以都冇得急,雖然我唔係太心急買BB 野,不過一日未知BB 性別,都好似唔安樂咁.

子爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

我果時12wk照oscar,醫生話七成係女, 到照結構時,醫生話九成係女,結果真係女

大宅

17weeks已經好清楚,係咪位doctor吾咁肯定呀!我第1胎12weeks肯定係女,第2胎12weeks7成係仔,16weeks肯定係仔.

公爵府

畀面勳章

原帖由 stellalau2010 於 10-9-14 15:35 發表
先前13weeks醫生話估6成係仔,似有小小凸出,今日17weeks零幾日又話似係女喎!諗住今日確定到係仔定女就去買野啦!而家都唔敢買住呀!老公先前重諗左個男仔名添.
究竟17weeks零幾日確定未呢?大家又幾多weeks先confirm呀?
Thanks ...
17WEEKS應該準過13WEEKS...,其實有得17WEEKS都好清楚...

複式洋房

你地係見到條野定蛋蛋呀?:loveliness:

別墅

原帖由 stellalau2010 於 10-9-14 15:35 發表
Thanks ...

12w 中大照oscar 醫生話7成係女
16w 私家產檢睇得唔清楚, 但都係大機會係女
19w 私家產檢終於睇到係女
21w pwh結構醫生話係女 不過唔係100%
我老公已經開心到傻左啦.... 由第一次同佢講話應該係女已經當係啦....

大宅

好明顯(仔)有jj,(女)有3條線。

大宅

我照結構果時先話我知8成係囡

別墅

醒目開學勳章

我13周OSCAR時E生已經話9成係仔~結果真係仔~

大宅

我果陣13weeks已經肯定係仔啦,同埋事乎BB照果陣係咪咁對脾仔打開照倒囉...

http://www.lifeconceptshk.com/

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 6# stellalau2010 的文章

兩樣都見倒.....到28w照4d時,都係見倒.
但都奢望變咗個囡.
爆愛車縫作

別墅

醒目開學勳章

我完全明白~我都係咁~到佢出世時見到JJ......不過冇所謂啦~係自己既BB MA~

原帖由 蜜棗 於 10-9-15 00:29 發表
兩樣都見倒.....到28w照4d時,都係見倒.
但都奢望變咗個囡.

別墅

Thanks ...

我16week去檢查,多口問醫生係仔定女,個醫生好勁,一野就答我係仔,(完全冇話好似/多數/應該等字眼..)
照完會俾返張黑白相我,用個圈圈埋粒野俾我睇,
果粒就係[姑姑],個醫生真係堅,睇到我眼到突埋
好少醫生16週已經咁肯定...
到左好似廿幾週去瑪嘉烈做結構,個姑娘都忍唔住問我想唔想知仔定女,因為亞b打開左隻腳好易睇,我扮野話想知,佢話係仔黎...

首頁

尾頁

跳至