自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我覺得如果係怕學壞就未必
我自己細個屋企係連落街多一陣都唔得架
但係要rebell丫麻…我呃佢地俾錢上學校d課外活動 之後咪同同學仔行黎行去囉
實際上冇做左d乜…不過細個就係唔想同同學分開………宜家放學,我9秒9沖番屋企!一夠中即閃!

水晶宮

原帖由 麟媽媽 於 10-9-14 22:17 發表
感情煩惱?唔好太快,
唔係我都好煩惱!

我都係咁話...千祈唔好咁快學人拍拖追女仔...如果唔係多樣野煩都唔知點handle...

大宅

我個人意見.. 自己都學壞過..
學壞只因識左咩朋友..所以留意小朋友識的咩人最重要.. 不過而家的小朋友個個只懂打機..打機..我都幾擔心亞仔第時變左成三四十歲仲睇公仔書同打機既人...

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

頭條嘅幸福摩天輪 www.hkheadline.com 今天有篇值得一看.:)
這時期是大家關係轉捩點, 你們得要放低一言堂/高高在上的身段呀.

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 麟媽媽 於 10-9-14 21:48 發表
佢覺得男校中學生活正是如此,
可能佢好了解佢母校既運作模式啦,
同埋佢話只要亞仔係留係學校,
無需要太緊張,但要有交帶。
.

中一開學都係咁, 好多活動,
又有什麼選舉,
多到阿女有時都唔記得話我知,
咁我會同其他家長互通消息.

其實留係學校真係無問題,
佢要投入中學生活,
至怕係周圍留連.

你要慢慢適應,
到了中學階段, 如果老公有時間教就最好,
男性教仔女同女性好唔同,
比較開朗率性,大方向,
切合社會模式.
女性比較細心,
所以小學時期, 由我們女性照顧係十分適當.

子爵府

好媽媽勳章

以前我讀o個間中學, 打波可以打到5點9, 6點關門趕人走... 所以早極返到屋企都過6點...

如果係我, 我只會講佢冇信用, 朋友都係講過信字... 你話4點就4點, 5點就5點... 趕唔到唔緊要, 最緊要自動自覺打電話返屋企報告...

o係我心目中初中學生最遲6點前返到都OK, 除非學校有通告要求...
我想要9999呀...

首頁

尾頁

跳至