論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有人話請賓賓可以同小朋友講多D英文,但賓賓唔聽話,而且好多要求。但印印D英文又差,大家通常會點請?各位媽咪傾下呀

別墅

bun bun ,yan yan is the same ........bad

大宅

But, still need to employ one ma....

伯爵府

好媽媽勳章

我家請過3個bun, 2個印. 所有bun都完約, 有2個做咗4年, 但印印呢, 就全部都要炒, 因為佢哋唔識做, 成日偷懶講電話, 超慢動作想你幫佢做, 第二朝又無精神, 出去market成2至3個鐘, 完全是蛇王的表表者, 又或者是我唔好彩, 請到d賤印印啦! 我相信都有d印印好的, 但唔係我請到囉.

而且, 送佢返歸d機票又貴過人大一截, 始終bun bun 感覺會乾淨d, 醒dd啦! 雖然依家我新請的bun bun 教到我口都乾, 又犯mistake again & again, 但希望有天會成功. 這都全是我意見, 不喜勿插.

侯爵府

我個人覺得BUN太過精甩尾,我吾會請BUN,你吾好指意佢地ENG.好呀,佢地都吾係講得好正架咋,咪比小朋友學壞口音。

子爵府

BK Milk勳章

If there is a choice, I'd choose bun as they are smarter & more hygienic. However, there's no choice after the Manila hijack, except local buns who have lots of requirements! (I prefer overseas maids!)

民房

賓 & 印都唔好, 又各有各好

不過計落都係覺得賓好d囉, 乾淨d, 整齊d, 又溝通到, 印就真係有理說不清, 問佢野又唔答, 答左又唔做, 做左又唔啱

大宅

Agree
I prefer bun more.
My new bun just accept our offer . Hope she will be a good helper.
原帖由 ccmammy 於 10-9-15 16:27 發表
賓 & 印都唔好, 又各有各好

不過計落都係覺得賓好d囉, 乾淨d, 整齊d, 又溝通到, 印就真係有理說不清, 問佢野又唔答, 答左又唔做, 做左又唔啱

大宅

大家都提供下意見喇

大宅

畀面勳章

我請左個overseas印印,原因:
1. bun太醒目/古惑
2. 我唔想佢同我d小朋友講英文,no thank you.
3. but 印印開頭要教好耐,我地成日去揾人translate

別墅

我5月時都請左個OVERSEAS印, 佢都OK, 幾乾淨同埋醒目, 雖然初初溝通係有少少問題, 不過好快就解決左..佢地學廣東話學得好快..而加都好錫我個女...

首頁

尾頁

跳至