意見反饋
義工

自由報料 今日: 393|主題: 265052

請問有冇人知道, 邊到有得買無酒精成份的啤酒呀!

子爵府

國民生產總值:13775

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

我想買來試吓. 但要去到銅纙灣sogo外, 還有冇其他地方呀!

thx

水晶宮

國民生產總值:64690

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有的嗎?

珍珠宮

國民生產總值:34759

2018勳章 畀面勳章

冇酒精既啤酒? 如果咁都有, 係咪即係會有冇奶既奶茶, 冇檸檬(味)既檸檬茶, 冇魚旦既魚旦麵.....???

超級版主

國民生產總值:131582

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Teresa 於 10-9-14 20:20 發表
冇酒精既啤酒? 如果咁都有, 係咪即係會有冇奶既奶茶, 冇檸檬(味)既檸檬茶, 冇魚旦既魚旦麵.....???

原來係有ga~

http://hot.hk.msn.com/coolstuff/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E7%86%B1%E8%B3%A3NO.1%20KIRIN%E3%80%8C%E9%9B%B6%E9%85%92%E7%B2%BE%E3%80%8D%E5%95%A4%E9%85%92_article_4_363_1.asp

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

國民生產總值:12672

醒目開學勳章

係有架, 我係 日本見到有得買呀~

珍珠宮

國民生產總值:31852

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 wing530 於 10-9-14 21:58 發表
係有架, 我係 日本見到有得買呀~

yes! i drink it in japan ! i love it !
who know where can buy in HK?

複式洋房

國民生產總值:396

將軍澳東港城taste有得買,我都買過,不過唔係日本貨,邊隻我又唔寄得
原帖由 小肥豬 於 10-9-14 19:55 發表

我想買來試吓. 但要去到銅纙灣sogo外, 還有冇其他地方呀!

thx

男爵府

國民生產總值:5561

7仔同超市有售賣一種類似Jolly Shandy嘅野,叫做菠蘿啤,只有1%酒精,等如正常啤酒的15%
http://moliuology.mysinablog.com ... d=385850&page=2

大宅

國民生產總值:4031

有隻叫"寶寧頓"(忘記點串)的啤酒,長can的,黃色有一隻蜜蜂係面,一般超市都有~絕對啤酒味~

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

我想要的係0%酒精, 但要酒味個種.
thx

男爵府

國民生產總值:9069

真係有架!!我去峇里玩嗰陣都飲過,不過我買嗰陣係唔知佢冇酒精,飲飲下覺得唔對路望真啲先知!!因為係比真啤酒少左啲苦味!!

原帖由 Teresa 於 10-9-14 20:20 發表

別墅

國民生產總值:926

好高難度喎

複式洋房

國民生產總值:195

原帖由 小肥豬 於 10-9-14 19:55 發表

thx

我大肚時都飲過,係富豪酒店間 Bar,過到口癮幾好架;不過我唔係飲麒麟無酒精啤酒,個名唔記得咗~

子爵府

重有冇人知道呀?
thx

珍珠宮

國民生產總值:46390

buy it at citysuper before!!but it wae a bottle not a can!!

子爵府

重有冇呀! thx

男爵府

國民生產總值:5248

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我知吉x島$10店有一隻外形係啤酒樽但無酒精既兒童啤酒,無耐前板x個個老闆飲食節目有介紹過架,不過我唔肯定係咪間間$10店有~

p.s:陣味似唔似啤酒就唔肯定~

大宅

國民生產總值:4127

我係官塘買過冇酒精既啤酒:
http://www.deguchishop.com/text/2520.html

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離。箴言22:6

水晶宮

國民生產總值:62423

你可能要去日式超市搵日本牌子啤酒至有, 我係日本有見過

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.