自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

上次係尖沙咀見到D遊客係旅遊巴上,都想起個件事
:-P  :-P  :-P

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我對旅遊巴又冇咩點恐懼,
暑假跟團去旅行
聽到司機同個導遊講
話打c do 5停車比途人上車

公爵府

其實跟團安全過自已自由行,起碼有咩事都有啲既機構幫手,只係呢件事入面,我地不斷睇到聽到呢個國家係幾咁唔負責任,如果有留意國際新聞既人都知果度近十幾年黎都成日發生綁架事件,根本唔適合我地去旅行。

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

見到旅遊巴都想起事件…
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我對旅行無陰影, 反而對菲律賓以及其他東南亞國家有陰影,唔想去

珍珠宮

菲律賓一定唔會去....
康泰就一定會跟...

子爵府

原帖由 lovelykitty 於 10-9-15 11:45 發表
菲律賓一定唔會去....
康泰就一定會跟...

me too!

菲律賓一向都覺得吾好玩,自從呢件事發生, 睇到佢地個國家政府都係好吾掂,完全冇信心,所以, 一定吾會去tim.

康泰就完全吾關佢地事,吾可以咁講,其實個領隊都盡晒責任, 如果真係好大陰影, 暫時吾好出外, 等過一段時間.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 saulamlover 於 10-9-14 21:08 發表
我覺得..如果我去ge話...反而會跟康泰..因為..好盡責...反而...倒貼俾我去菲律賓...打死我都唔去...今次件事...根本就系垃圾政府攪成甘..

AGREE!!!
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如果有陰影,不如唔好去旅行住啦!

我自己覺得係果個國家的問題,以後唔去高危+低智商民族的國家,應該會安全好多!

仲有,如跟團,我一定會跟康泰!

子爵府

經過今次,我覺得康泰d車好得,好硬正!!

珍珠宮

好媽媽勳章

我直情唔敢跟團去旅行添......唔關康泰事喎

伯爵府

好媽媽勳章

有錢的話, 我會跟永安, 質數有保証. 康泰 - 始終感覺次一級, (純粹個人認為)

大宅

呢件事之後, 我都唔係好敢跟團去旅行住, 好多時坐旅遊巴去到一個景點, 放d人落車之後, 好多時架車都係開住門等返團友上車(我諗好多旅行社都係咁), 其實呢個時候真係有人拎槍要上車打劫既話其實係好容易架~
司機當然唔會無端端開車俾陌生人上車, 但就係等團友返呢個時候我覺得有d唔太安全.
年初果陣我就係跟左康泰去北京, 又係等團友上車果陣有個西裝友上左車仲坐埋o係度, 我地問返佢乜事, 原來佢以為架車係酒店shuttle bus上錯左, 所以可想而知有壞人真係好易上到車架~

男爵府

BK Milk勳章

唔關康泰事既咁又....我覺得佢地都算做晒佢地可做的事,反而對佢地有信心....不過陰影唔多唔少都有d既....總之個無能國我永世都唔會去!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

永安10幾年前就係~而家康泰先係1哥
原帖由 maywei 於 10-9-15 14:13 發表
有錢的話, 我會跟永安, 質數有保証. 康泰 - 始終感覺次一級, (純粹個人認為)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至