跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日去私家醫生度做檢查,我依家30W,佢竟然話因為我唔係搵佢接生可以唔駛再去睇佢,因為我會係公家度生,我當時即刻呆咗,吓!咁都得,通常係公家生嘅媽媽都會再搵個私家醫生MON住嫁啦,我仲有10個星期先生得,咁係唔係呢10個星期就咩都唔駛理,最後我決定咗轉醫生,我之前都已經懷疑個私家係咪因為我唔係搵佢接生,所以對我個CASE都唔係好CARE,我每次睇佢都會問我做咩仲搵佢,到依家原來真係咁,我依家唯有係屋企附近搵過個頂住先,好彩又比我搵到,真係激鬼氣!

別墅

佢咁都得既......真係只為左搵錢而做醫生.
無咩醫德,30WK走太遲了~

大宅

好媽媽勳章

甘衰...開佢名,等大家知道甘做e生,好極有限啦~~

男爵府

佢無醫德,但係我有口德,費事開名唱人,呻完就算!

大宅

甘衰...開佢名

洋房

點解個醫生咁衰嫁~你可以去醫官局投訴佢嫁~

別墅

你唔開佢名,俾更多mama走上門搵佢.
累到更多人......仲慘ar~開左名既其中兩個字啦~
原帖由 蝸牛媽媽 於 10-9-14 23:54 發表

複式洋房

開佢名啦, remind其他媽媽唔洗中招

原帖由 蝸牛媽媽 於 10-9-14 23:54 發表

別墅

哇....咁又衰d喎, 不過我同你一樣, 31周轉左醫生~~

大宅

咩咁似我呀~ 我既醫生係余X文~

前幾次睇都串串地, 不過無今次咁出面, 可能之前佢以為我仲有機會搵佢接生啦. 點知上星期六就現晒形. 問咩都話唔知道.

我c6問"點解媽咪體重無升?", 佢答"我地仁X唔睇呢d, 你問返聯合.".我c6話"我係睇書話體重唔升要留意, 唔係聯合講.", 佢話"我講左啦, 我地仁X唔係咁睇, 你問聯合啦!"

跟住我c6問"佢成日下腹痛, 係咪宮縮?" 佢答"宮縮係成個肚實晒, 唔會一邊, 你冇聽講座既咩?",我答"有, 但係冇講成個肚", 佢話"唔明你又唔問!" c6問"咁點解下腹會痛?". 佢就答"唔知架! 總言之頭先照完bb無問題囉!",

最後c6問應該幾時再覆診, 佢話無咩事唔駛再返去睇佢喎!

其實我睇左幾次, 都唔鐘意佢, 但係診所係屋企樓下, 我貪方便先搵佢姐, 而家諗住剩係政府算嘞~

大宅

我個私家都係咁, 五個月已經叫我唔好"浪費金錢"睇佢喎! 佢話有公立幫你check住就ok架啦!! 有特別野先過黎睇啦!! 醫生呀醫生...我點知阿b係裡面係點樣呀? 你唔同我照我點知佢係輕定重?? 如果我自己咩都知唔洗你搵你啦!?

男爵府

個醫生叫黃X瑜,其實開頭我都覺得佢OK嘅,但係後來就越嚟越唔對路,又唔同我照超聲波,直頭我要求佢同我照都唔照,話唔駛照咁多,我先估佢係咪因為我唔搵佢接生所以先係咁

複式洋房

蝸牛媽媽,我都睇緊佢喎...
係中環間診所架嘛,佢都叫我唔洗成日照呀,話唔好哂錢喎~計起黎照完結構後,跟住個兩次產檢,佢都話聽心跳已OK,不過我有次堅持想照,佢都有幫我照呀!我老公話,其他D孕婦在公立生的話,係唔需要照咁多次架~咁我諗諗下,又覺得佢講得好啱喎.........

PS:我係找黃醫生在私家生BB的,我而家29WEEKS啦~

複式洋房

我一有咗都諗住睇余啟x的,但我打電話去book appointment 時,姑娘已經問是否係私家生,我話否,姑娘即表示余e生只接開刀case做的,所以,轉了找其e生睇!

大宅

原帖由 vivicicimimi 於 10-9-16 16:42 發表
我一有咗都諗住睇余啟x的,但我打電話去book appointment 時,姑娘已經問是否係私家生,我話否,姑娘即表示余e生只接開刀case做的,所以,轉了找其e生睇! ...

我都係睇開余醫生的, 但係佢叫我順產架, 而且佢一直都係接開順產的! 唔會只接開刀架bor, 可能個護士答野有d問題!! 你係打去邊間診所架?

複式洋房

美麗華翹康

大宅

唔明白,只接開刀case? 咁即係如果你係政府開刀,佢就肯睇你?!

原帖由 vivicicimimi 於 10-9-16 16:42 發表
我一有咗都諗住睇余啟x的,但我打電話去book appointment 時,姑娘已經問是否係私家生,我話否,姑娘即表示余e生只接開刀case做的,所以,轉了找其e生睇! ...

大宅

咁佢每次收幾錢?照左又收幾錢?

通常d媽媽都係想照超聲波先睇私傢,唔照咁同健康院有咩分別。

原帖由 蝸牛媽媽 於 10-9-15 18:43 發表
個醫生叫黃X瑜,其實開頭我都覺得佢OK嘅,但係後來就越嚟越唔對路,又唔同我照超聲波,直頭我要求佢同我照都唔照,話唔駛照咁多,我先估佢係咪因為我唔搵佢接生所以先係咁 ...

男爵府

原帖由 loveshanbb 於 10-9-16 15:53 發表
蝸牛媽媽,我都睇緊佢喎...
係中環間診所架嘛,佢都叫我唔洗成日照呀,話唔好哂錢喎~計起黎照完結構後,跟住個兩次產檢,佢都話聽心跳已OK,不過我有次堅持想照,佢都有幫我照呀!我老公話,其他D孕婦在公立生的話,係唔需要照 ...

個分別就係你係搵佢接生,我唔係所以佢叫我可以唔駛再睇佢,但係我哋都知道呢10個星期,其實個BB係個肚度仲有好多變數,如果你都唔同我check住,咁我未唔可以知道BB正唔正常囉!

男爵府

原帖由 smallbrother 於 10-9-16 19:33 發表
咁佢每次收幾錢?照左又收幾錢?

通常d媽媽都係想照超聲波先睇私傢,唔照咁同健康院有咩分別。

如果佢肯同我照超聲波就收多$380+診金$400囉!

首頁

尾頁

跳至