跳至
[2010年] 仲等緊.

首頁

尾頁

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

話就話我第二胎,但眼見你哋好多個媽媽都生咗.....其實我係都幾驚吓.可能真係驚痛啦.但個心又好想快D見小B.HAHA!!!
希望到時我可以好勇敢咁面對.
爆愛車縫作

複式洋房

原帖由 蜜棗 於 10-9-15 00:20 發表
話就話我第二胎,但眼見你哋好多個媽媽都生咗.....其實我係都幾驚吓.可能真係驚痛啦.但個心又好想快D見小B.HAHA!!!
希望到時我可以好勇敢咁面對.

好有同感, 就係因為生過一胎,知道會痛成點先得人驚!!! 唯有盡量唔去諗咁多同埋搵d其他野做分散下自己既注意力

大宅

我今胎都係第二胎, 不過唔知點解等待好似好辛苦, 今個星期我就催生啦, 我唔係好想, 因為驚開唔夠度數要開刀

子爵府

我都等緊,雖然24/9先係預產期,但都想快d生,好多人都話第二胎會早d,又話會生得快d...所以我都好緊張,不過我覺得好多mama第二胎比第一胎緊張,可能有經驗啦!!!

別墅

蜜棗, 你一定可以勇敢面對架~ 期待已久嘅小生命好快就同你見面啦~

複式洋房

我都係,係到等呀;我預產期是9月25日,這兩天細b活動能力好強,昨晚就假宮縮痛了成個鐘,好辛苦呀!
其實大仔個時係無痛分娩加催生,所以唔係好痛;
但今次唔知安唔安排到,所以我都好驚好痛,因為我都好怕痛,所以這些等待的日子都好驚!

大家一齊努力啦!

別墅

我都等緊,等到出菇喇。:;pppp:

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 2# kaucrystal 的文章

我都諗緊用唔用無痛,因為真係驚痛...
爆愛車縫作

大宅

原帖由 kaucrystal 於 10-9-15 15:49 發表
我都係,係到等呀;我預產期是9月25日,這兩天細b活動能力好強,昨晚就假宮縮痛了成個鐘,好辛苦呀!
其實大仔個時係無痛分娩加催生,所以唔係好痛;
但今次唔知安唔安排到,所以我都好驚好痛,因為我都好怕痛,所以這些等待的 ...

我EDD都係925呀! 等到出菇啦! 唔知仲要等幾耐...... 我諗你第二胎應該會易過的第一胎既!

禁止訪問

男爵府

陪月勳章

大家努力呀!!!
好快就同bb相見架啦 !!!

複式洋房

原帖由 rosevinwong 於 10-9-15 16:42 發表

我EDD都係925呀! 等到出菇啦! 唔知仲要等幾耐...... 我諗你第二胎應該會易過的第一胎既!

唔好咁講,因為我大仔都三歲半了,所以都唔一定會快的;
如果相差一年至年半就一定快好多.

但真係唔知等幾耐!

複式洋房

原帖由 蜜棗 於 10-9-15 16:20 發表
我都諗緊用唔用無痛,因為真係驚痛...

無痛真係舒服d, 但真係要睇安唔安排到呀!

複式洋房

想請問你係邊間醫院生呀? 我都好想做無痛

原帖由 kaucrystal 於 10-9-15 18:37 發表

無痛真係舒服d, 但真係要睇安唔安排到呀!

大宅

我預產期10月5,依家都37w幾囉....
琴晚突然個肚好痛好痛好痛,第一次同第2次隔15分鐘,隔8分鐘後第3次,再隔10分鐘10分鐘第四次~仲以為生得囉....嚇死我~
但痛左4次之後又冇再痛~好彩有驚冇險咋.....
希望bb留多十日8日先出黎啦~

複式洋房

原帖由 jamielam88 於 10-9-16 05:53 發表
想請問你係邊間醫院生呀? 我都好想做無痛

大仔做無痛在廣華, 那天催生的早上,姑娘同我講有三個位做無痛,問我做唔做,我想一想我咁怕痛都係做咗先算,咁就要咗個位啦!

細仔今次在聯合,每三次產前檢查都問醫生一次,我想做無痛,醫生就回答,要睇到時安唔安排到? 所以我唔知今次做唔做到呢.....

大宅

畀面勳章

如果做無痛,老公有無得陪產ga ??
8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

複式洋房

我會係廣華生, 我想問佢係計入院時要係辦公時間定係生果時呢, 因為太多限制啦, 我都希望大家都可以做無痛啦

原帖由 kaucrystal 於 10-9-16 12:41 發表

大仔做無痛在廣華, 那天催生的早上,姑娘同我講有三個位做無痛,問我做唔做,我想一想我咁怕痛都係做咗先算,咁就要咗個位啦!

細仔今次在聯合,每三次產前檢查都問醫生一次,我想做無痛,醫生就回答,要睇到時安唔安排到? ...

複式洋房

原帖由 jamielam88 於 10-9-16 17:24 發表
我會係廣華生, 我想問佢係計入院時要係辦公時間定係生果時呢, 因為太多限制啦, 我都希望大家都可以做無痛啦

咁就真係唔知,因為我早上食早餐前個姑娘八點幾問我的,咁你最好入院時問吓姑娘睇吓咩情況,因為都三年半前的事了;而我問聯合佢就叫我入院時問姑娘等等....

複式洋房

原帖由 mamingyin72 於 10-9-16 17:21 發表
如果做無痛,老公有無得陪產ga ??

當然有啦,
但我個次陪產最後都掛名失敗,
因為我姑娘見我唔係好開,就叫我老公食午餐再來,
(當時我老公已經陪緊我),但佢叫咗個麵都未來,
個姑娘就打電話比佢話生得啦,返到嚟醫院就話生緊唔入得去了.
但我朋友上個月尾左右生,就要個老公係門口等,差不多生就叫個老公入來陪產.

首頁

尾頁

跳至