意見反饋
義工

在職全職 今日: 137|主題: 46564

[在職媽媽] 在職家長應該比幾多時間兩歲半既bb呢?

禁止訪問

國民生產總值:45

王國熱話
finger food食物?
菠菜加固問題
有什麼粥可比bb食左增肥
歲半b唔肯食飯

男爵府

國民生產總值:5127

儘你所能. 可以俾幾多就幾. 搵埋老公幫手分擔壓力啦. 如果有家人可以間中幫手都好.

複式洋房

國民生產總值:302

原帖由 3509 於 10-9-15 11:52 發表
儘你所能. 可以俾幾多就幾. 搵埋老公幫手分擔壓力啦. 如果有家人可以間中幫手都好.

對呀, 趁小朋友細的時候儘量給他們多點時間, 陪他們玩o 咪到他們長大後, 自己有自己的世界和朋友, 再唔多黏你的話, 到時才後悔就已遲了o

禁止訪問

複式洋房

國民生產總值:302

如經濟許可, 老公又ok + 你自己 o...唔 ok.

禁止訪問

天珠殿

國民生產總值:1044344

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話時話,你個BB其實幾大呀?

禁止訪問

禁止發言

國民生產總值:28

禁止訪問

國民生產總值:30

複式洋房

國民生產總值:479

樓主:

唔好計較陪bb 幾多時間啦~ 仲質不仲量呀.

至於2歲半學野, 俾佢返n1啦~ 咩都可以學到, 時間又可以好長.

版主

國民生產總值:8069

版主 畀面勳章

很同意: 重質不重量.

我囝囝都快兩歲了. 除了上班(和自己打球的時間以外), 下班以後的大部份時間都是跟囝囝一起了... 到公園, 行街, 上PLAYGROUP, 洗澡, 吃飯, 聽歌, 講故事, 睡覺.

孩子很需要母親的陪伴, 建立親密的關係和安全感.

天珠殿

國民生產總值:1044344

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2歲半,返n1好呀...
多野學,又可以同小朋友一齊玩

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.