意見反饋
義工
[2010年] BB 16D..發現佢有D痰同鼻塞塞~

男爵府

國民生產總值:7631

攪到佢訓得唔好..呼吸又好急..食奶時HAIR HAIR聲..有幾次未吞到(可能係呼吸唔訓) "濁"到..

有咩辦法可以清左D痰? 定係要去睇醫生食藥?

王國熱話
屯門藍地宏廣國際幼兒園 幼稚園 男仔校服...
fendi peekaboo mini bag
每件$40 ~ 大量全新39碼鞋+白色喱士餵奶衣
出售惠康券,$1000($50),$940

大宅

國民生產總值:3508

My baby had blocked nose, took him to GP and was given nasal drop (saline) which moist his nose to allow him to breathe.

男爵府

國民生產總值:7631

我都買左saline,不過唔係好敢噴,琴晚見到囡囡鼻仔好入有舊鼻屎,我先無可丁耐可噴了少少入去,打了個噴嚏,舊鼻屎打左出黎, 但係痰既問題仲未解決

禁止訪問

國民生產總值:1003

男爵府

國民生產總值:8086

我bb都係, 由十幾day到而家四十幾day都仲有痰sing, 近日痰sing勁左, 同埋而家食少左奶 , 5安減到3-4安 , 食得辛苦左 , 唔知係咪因為痰多得滯 ...
唔chi要唔要睇醫生 ...

大宅

國民生產總值:3072

好媽媽勳章

拍痰..
將bb放向大脾, 背向天, 面向地, 之後隻手好似掃風有少少曲, 之後向你平時掃風果個位一下一下咁拍...記得隻手要曲..怕拍親bb d內臟...

唔知你地明唔明呢??唔好食完奶拍, 咪嘔晒d奶出黎, 我個細女早幾日食完奶成日都嘔晒出黎, 又唔知點解好難掃風, 今日同佢拍左陣, 嘔少左, 掃風掃左陣就ok...

p.s 有時拍完bb會嘔番d野出黎, 果d係痰黎...唔洗咁擔心, if有問題, 最好睇e生...

大宅

國民生產總值:3238

原帖由 Vijoyce 於 10-9-15 11:27 發表
攪到佢訓得唔好..呼吸又好急..食奶時HAIR HAIR聲..有幾次未吞到(可能係呼吸唔訓) "濁"到..

有咩辦法可以清左D痰? 定係要去睇醫生食藥?
我仔仔都系一樣.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.