論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

講得幾好.

----------------
...
菲參議員在給劉慧卿的信說,菲傭在香港受到刻薄對待,他希望香港立會議員也有一個「獨立、公平、公開的調查」。筆者同情絕大部份離鄉別井來港打工的菲傭,但既然她們受「刻薄的對待」,我們就不要再刻薄她們了,改請泰傭、印尼傭吧。

在無賴政府面前,港府該可以考慮一些至少口頭威脅的經濟制裁了。受害的是菲國人民,這不公道。但菲總統是他們選出來的,他們容忍貪污腐敗低效的政府,也應該受些懲罰。

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... d=32&coln_id=93

大宅

大快人心!!!

大宅

公爵府

好媽媽勳章

刻薄?? 佢都癲嘅, 僱主比佢地刻薄, 糟質, 整古, 強搶, 欺凌就有!

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

香港僱主出錢請人仲要俾佢老屈, 玩番轉頭, 而家係邊個刻薄邊個丫........呢d係咩道理黎.

香港政府快d做野啦, 我地唔係好恨請賓咋, 出面仲有好多選擇, 睇下佢地最自豪既外匯收入可以仲有幾多令到佢地咁大口氣!

伯爵府

咁慘就唔好黎打工啦, 地獄等緊佢地呀, 講咁多大話, 無一個上到天堂!!!

珍珠宮

畀面勳章

有幾刻薄呀? 唔夠刻薄咋卦!! 係香港,差不多個個家庭都有一個人質係佢地手上,點敢刻薄呢班大爺呀!!

男爵府

我絕對讚成,香港立會議員也有一個「獨立、公平、公開的調查」,咁我每次炒佢可以唔補,不過菲輸左的話唔該俾自己的和勝方的堂費及律師費。

大宅

我哋咁樣叫做刻薄,不如我哋服侍佢哋啦!
各位僱主,我哋仍然未達到"刻薄"的境界。
同志們,加油!

首頁

尾頁

跳至