樓市動向

跳至

首頁

尾頁

洋房

依家應唔應該卖樓等跌

大宅

haha...邊有人會答到你呢?

原帖由 shoesi 於 10-9-15 14:11 發表
依家應唔應該卖樓等跌

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

哈哈,係講賣價定買價先?
原帖由 Estonian 於 10-9-15 22:29 發表
可以 可能等幾年才出現你心中的價

洋房

我就是唔信這样的樓价可以唔爆, 我有同學賣佐, 依家在等....但等佐一年啦, hahahaaaa

複式洋房

唔買亦都唔賣
原帖由 shoesi 於 15-9-2010 14:11 發表
依家應唔應該卖樓等跌

大宅

原帖由 bittergourds 於 10-9-16 12:00 發表
唔買亦都唔賣

如果我有2間的話, 我會賣一間.

大宅

我會睇下賣左樓既錢打算點用, 都好緊要..
如果未有idea, 可能都會繼續持有
物業係磚頭, 點都有渣拿

上年,我就係咁, 先後將2層樓套現, 因為估佢跌, 咁我就可以2合一, 買間大既...

原來樓市無普, 賣左之後仲係咁升, 我2層加埋, 如果今年先賣, 會多150萬, 於是乎又衰衰咁買番

3個月前既事咋, 家陣層樓都未搬得入去, 但賬面又千番80萬...

幾個月後, 有機會又跌突100萬都唔定, 唉, 比我估到樓市點走, 唔洗撈啦....

賣與唔賣, 原來長線睇, 只係一條河跳去另一條河....人生就係要買下賣下買下賣下咁過活的...

所以, 幾時買, 幾時賣, 宏觀睇, 唔係咁緊要唧, 最緊要買同賣, 都做得心安理得便是了

好似幾廢...好多專家咪又係咁, 唧講左咩呢?

原帖由 sbb3 於 10-9-16 12:52 發表

如果我有2間的話, 我會賣一間.

大宅

買得起又住得舒服就得啦! 好彩你3個月前做左呢個決定. 見樓升個心好驚. 我個朋友無你咁果段, 她在09年賣左2層樓(連自住). 到依家都未上車. 我就會睇自己有幾多流動資金才去決定賣OR不賣.

原帖由 kawaidesu 於 10-9-16 13:18 發表

上年,我就係咁, 先後將2層樓套現, 因為估佢跌, 咁我就可以2合一, 買間大既...

原來樓市無普, 賣左之後仲係咁升, ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 kawaidesu 於 10-9-16 13:18 發表
所以, 幾時買, 幾時賣, 宏觀睇, 唔係咁緊要唧, 最緊要買同賣, 都做得心安理得便是了

好似幾廢...好多專家咪又係咁, 唧講左咩呢?

伯爵府

依家有好多想買樓既人等跌喎 其中一個係我
原帖由 shoesi 於 10-9-15 14:11 發表
依家應唔應該卖樓等跌

禁止訪問

男爵府

原帖由 shoesi 於 10-9-16 10:51 發表
我就是唔信這样的樓价可以唔爆, 我有同學賣佐, 依家在等....但等佐一年啦, hahahaaaa

我同事09年中放左紅磡海明軒跟住租樓住喎! 有小朋友重要租樓住, 重要升左咁多. 真係响佢面前都唔好提樓價升, 免得佢呢埋廁所喊!

男爵府

幾年即係要等3年以上, 我怕D人忍不住.

原帖由 Estonian 於 10-9-16 21:50 發表
可以賣, 但等幾年再買回 !

大宅

如果自住樓,賣咗之後住邊?
家下出便d租金都不平,如果租住等果二三年都係跌一兩成的,計下條數好似唔係好抵.....
其實我都等緊好價買自住樓.

大宅

係噃, 我都未計租左一年樓, 個10幾萬租金添..
雙失..

我家陣上番車, 合埋雙眼唔理佢升跌啦, 每月既供款, 有近80%係本金, 當儲錢啦...

如果要租番同樣單位, 要over HK$20,000, 用2千幾去憾2萬幾, 細路仔都識簡啦wa...

我ni幾個月開支好甘, 一來收左樓, 開始要供, 2來又未搬得, 繼續租多2個多月, 開支打媽上...

原來樓市無普, 賣左之後仲係咁升, ...

首頁

尾頁

跳至