少年成長

跳至

首頁
45678...49

尾頁

男爵府

Re: 孩子令你感動的說話

2母女蜜計時間:mrgreen:

Audrey好o爹要我抱住: 錫面面啦
米媽媽: 333
Audrey: 鍚鼻鼻啦
米媽媽:333
Audrey: 錫嘴嘴啦
米媽媽:333

如是者 ,鍚o左好多啖喇

米媽媽: 錫夠未呀? 點解今日乖寶寶要mama 錫咁多啖o架?
Audrey唱歌: I lup ( love ) you , you lup ( love ) me ……

佢知道媽媽愛佢,就要錫o麻
個心真係好似食o左酒心朱古力 突然唔想番工陪佢玩多陣

大宅

我個仔好甜

有日係床度睇書sleep o左,個仔走入黎先幫我放好本書再用佢張私家被幫我蓋好,跟住坐係旁陪我當時佢輕手輕腳,我覺得佢好細心呀。 :-P :-P

男爵府

昨日我出門返工時,我見無雨所以諗住唔帶傘,
細仔見到就講:媽咪,就來會下雨喇,1號風球,記住帶傘呀"
聽完立即帶傘,個心仲好開心,個仔都唔只一次叫我帶傘,
有時我已返工,佢就打電話問我添。
sweet,sweet

民房

媽媽..不要難過..我會一輩子保護你!

複式洋房

Re: 孩子令你感動的說話-先苦後甜

駿顯上星期忽然對我說:【爸爸,我18歲時你是否還是生存在這個世界?】當時有點氣憤和驚訝為什麼有這番話,隨即對他說,【你18歲的時候,即是說11年後,我應該只不過50多歲,仲係好壯健,爺爺都有成90歲命,做嘜咁睇我?】駿顯的回答非常感人,他說:【我唔係你唸咁既意思,我知道我18歲果陣時,我可以取到成人身份證,到時可以正式在羅湖關閘行過E道,咁重要既時刻我想同爸爸一齊拖住手行過!】 :-( :lol: :lol:

AlanB
[url=http//www.johnny.datayard.com]https//www.johnny.datayard.com[/url]

複式洋房

Re: 孩子令你感動的說話 - I LOVE YOU

囡囡剛剛兩歲..佢每次睇到電視廣告(美X臣奶粉..個女孩同媽咪講"I LOVE U"個個廣告)就先會跟住電視同自己講"I LOVE U"....但前兩日囡囡玩玩下玩具...突然行埋黎同我講"
媽咪..I LOVE U" 嘩嘩..嘩嘩...真係甜到入心架....
:-)

男爵府

畀面勳章

記得有一次因為揍妹妹揍到個人癲晒,仲發脾氣鬧家姐,點知家姐人仔細細,走到我身邊,拍一拍我膊頭說:'唔緊要,慢慢

別墅

我個亞B就黎14個月, 係佢8個月已識做一些簡單做作, 直到依家已可以做beybey, 拍手, 鐲手, kiss等等......現在識叫爸爸媽媽, 但就鐘亳叫爸爸多d, 又時我抱我亞b時我拍佢, 我亞b又會拍返我, 個一黑會好開心, 我放工返屋企時亞b見到我又會好開心和拍手. :-P :-P

別墅

最近爸爸每晚也要去爺爺家協助爺爺搬屋,有時夜了便不回家,有一晚,孩子睡覺時爸爸仍未返,
大孖:「點解爺爺間屋要搬咁耐?」
媽媽:「因為有好多野要搬。」
大孖:「不如我去幫手啦:」
媽媽:「你咁細個唔夠力搬。」
大孖:「唔怕,我食左好多飯,好大力嫁,我搬得到的。」
媽媽:「 :-P 」

禁止訪問

別墅

仔仔(兩歲七個月)

有一日,我打電話同仔仔傾計,
仔仔話:Mommy,I love you all the time.
~甜到入心.

有一晚,daddy話要公司做0野,
仔仔話: daddy好辛苦.
~daddy同我都好感動.

子爵府

囡囡二十個月大既時候, 有一晚老公返左屋企仲要再出去見客。
我同囡囡講, 爸爸做野好辛苦架, 妳要錫錫爸爸呀。
點知佢答我: 媽咪都好辛苦。
跟住仲錫左我一啖, 真係甜晒。

依家佢最鐘意學電視廣告, 捧住我幫面錫我, 跟住講: 媽咪,i love you。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

民房

新生代的小孩, 已經明白大人的難處:

六歲的女兒對媽媽說 : 「媽咪, 大個我結婚後, 會住在家裏。」
媽媽 : 「 :-P 」
女兒 : 「但唔同你一齊住,你同爸爸去老人院住。」
媽媽聽後, 激動地抱著女兒, 親吻她說 : 「baby, 我好愛你, 你真係好聰明, 明白現實真係有"相見好同住難"的道理。」

大宅

18個月女女有一天在我放工返家時突然對我說:"心仔挂住mama" :-P

男爵府

我個女一出世就菲傭湊, 所以無見過我煮飯(因為星期日係我老公煮 or 出街食 , 看來無左賓賓, 我就無返工, 晚晚煮飯, 阿女(8歲)就寫左張紙比我:"媽咪, 好多謝你煮飯比我食!!" 我見到鬼咁感動。 :-(

複式洋房

仲記得上年有1日落大雨,我當時唔記得帶傘,我落到樓下,個電話就響,原來係我個女打黎,佢喊住同我講:媽咪,出面落好大雨呀,你無帶傘呀,你咁樣好易淋病架,你快d上黎取啦!
我當時聽到之後,我既眼淚不其然咁流出黎,因為一個3歲既細佬女,已經識得關心人啦,真係好感動!

別墅

9個月大既bb第一句叫"媽媽"

大宅

擒日叫極個女都唔肯收拾書本, 我開始 , 一手搶左佢本書, 佢還手打我塊面一下, 我氣上心頭, 捉住佢隻手仔打左三 , 佢嘩嘩聲咁喊:-( , 仲邊講:
"你唔好打我啦, 我會痛ga, 你之前都無打我......." :-( :-( :-(
我自己靜下來, 又真係唔應該打佢, (我一直都係教佢唔可以打人, 今次咁做真係有違我一向教佢
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

洋房

奶奶話:你都傻既(話我)
五歲的女女話:哎喲,唔好咁話我媽咪啦,過?鍚翻你先。
女女即刻過?鍚翻我,即刻心都涼。
fc13

民房

有一晚深夜細佬(我的契仔)起身,我在開奶俾佢的同時,他大聲叫契爺當我出到廳的時間,他拍手叫我坐坐我坐下來他起身抱我並咀咀還不停叫契爺,當時最令我感動是哥哥在兩歲時都做過同樣的事,我也抱住他。
P.S細佬好少會叫到契爺,過常叫(至邪)

首頁
45678...49

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊