少年成長

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 孩子令你感動的說話

洋房

某天去街街.....
囡囡:媽咪抱抱
媽咪:媽咪胃痛呀!自己行啦!

翌日早上起床後.....
囡囡:早晨媽咪,重有冇胃痛呀?

子爵府

爸B勳章

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

爸B勳章

剛10個月大的恩浩,企o係廚房欄外,
好期盼咁望住我,第一次叫︰
「mamamama.....mumu.....」

sandy

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

洋房

最近我手腳d 關節痛, 行動唔太方便, 我囡囡(3歲) 一見我想行, 就會好快咁走過黎同我講 : 我扶你

洋房

大宅

前幾天我撞瘀左隻腳, 叫我老公幫我卒, 我囡囡又幫手, 一面卒我一面叫痛, 跟住我囡囡話: Daddy你卒到媽咪好痛呀! 又咁大力, 你唔好卒, 等我卒, 我卒得好細力架 – 聽完佢咁講真係好開心呀
(我囡囡2歲3個月)

大宅

我囝囝2.5歲, 有些時候, 他的說話令我好感動啊.

1) 媽咪, 我好鍾意你呀.

2) 媽咪, 你唔舒服, 去瞓覺啦. 咳咳唔好食糖呀, 好番先食呀.

3) 媽咪, 你唔好嬲啦, 軒軒乖乖吖, 你開心番啦, 笑啦...

4) 媽咪, 你痛唔痛呀? 我kiss番你吖.

複式洋房

今朝拖著亞仔(三歲)返學時:
仔:媽媽你肚唔肚餓呀?
我:小小啦!
仔:咁你湊完我返學後就快D食早餐,唔好餓親呀,
因為我好愛你架!

民房

My son: Mom, I'm reading 'snow white', the wicked mom is asking the mirror who is the fairest of them all. It said 'snow white', but I don't agree with it; because the fairest of them all is my mom.

cheers,
Stel. :-(
Stella

男爵府

亞囡1year個時~有一個星期,我要到印尼工作~同個囡net meeting個時~佢講左句~mama......love...u ~當時因為好掛住佢所以 :-( :-( :-( 左出黎

大宅

今早同囡囡返學時(天氣都幾涼),我拖住囡囡隻手

我問囡囡:你凍唔凍呀?
囡答:我唔凍,我隻手好暖.
我答:真係wor,隻手仔好暖wor.
囡就話:媽咪,你隻手好凍呀!
我笑笑口話:咁點算呀!
囡話:你拖住我隻手,我俾d溫暖你,咁就唔凍啦!

別墅

我個女由細到大都好生性,如果我哋唔舒服同佢講:mami 想入房休息一陣,佢就會好乖自己响廰到玩,亦唔會發出任何嘈吵聲,但佢最令我感動嘅就係,佢會入嚟睇吓你,然後幫你
“come ”好被,重話mami你好好休息啦 :-(

男爵府

有一日..仔仔激到我好嬲..我走左出門口唔理佢..(爸爸在睇住)他不停叫我返來.我都唔理佢,後來爸爸叫:死囉.佢係床懶尿呀//我立即入屋..我十分嬲下問仔要去廁所做乜唔叫爸爸..仔仔哭住答:我唔見左媽咪好驚...所以懶尿呀..媽咪我好掛住你..我知錯啦..唔好走啦.."我即時怒氣都冇晒
子峻媽咪

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

"我大個買間full house 比你住"

男爵府

畀面勳章

你女好乖, 我女一定會騷擾我ga
嘉莉 寫道:
我個女由細到大都好生性,如果我哋唔舒服同佢講:mami 想入房休息一陣,佢就會好乖自己响廰到玩,亦唔會發出任何嘈吵聲,但佢最令我感動嘅就係,佢會入嚟睇吓你,然後幫你
“come ”好被,重話mami你好好休息啦 :-(

子爵府

晚上回來, 婆婆說天天豬今天靜靜在菩薩面前講了好久, 不讓婆婆聽.
婆婆偷聽到原來天天在說 [保佑媽媽病病快好,身體健康, 保佑爸爸病病快好, 身體健康, 保佑天天病快好, 身體健康, 把細菌都沖到水里浸死, 沖入大海......]

好感動呀, 小小的天天竟也懂關心人了....其實我同爸爸只是飲中藥調理下, 病到發燒的是天天豬呀. :-( :-(
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

洋房

泓泓最錫係媽咪,媽咪好鐘意你呀,好掛住你呀媽咪......
對唔住媽咪,我以後唔會......
我整親的時候,個咀扁扁咁話,鍚返您

別墅

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊