親子旅遊

跳至

首頁
34567...12

尾頁

伯爵府

原帖由 stitch_katty 於 10-10-29 10:09 發表

我覺得2個都好啱小朋友去, 我上次去左SEOUL ZOO, 今次會去EVERLAND

everland 易唔易去, 我都想去.

終於send 到 問filaski 問佢有無房. 真蠢原來reservation Q&A 要自己set passward 先send 得出. 希望有房同coach 啦!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wensi 於 10-10-29 14:56 發表

everland 易唔易去, 我都想去.

終於send 到 問filaski 問佢有無房. 真蠢原來reservation Q&A 要自己set passward 先send 得出. 希望有房同coach 啦!

我睇旅遊書寫唔難, BY MTR 2號線江南站6號口出, 行3MINS去BUS STOP, 坐5002車, 大約45MINS 車程.
W1600

伯爵府

原帖由 stitch_katty 於 10-10-29 15:00 發表

我睇旅遊書寫唔難, BY MTR 2號線江南站6號口出, 行3MINS去BUS STOP, 坐5002車, 大約45MINS 車程.
W1600

去7D/6N 都好似唔多夠用咁 度度都想去

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wensi 於 10-10-29 15:07 發表

去7D/6N 都好似唔多夠用咁 度度都想去

我有朋友上年又係新年去EVERLAND, 佢話室外實在太凍唔想玩, 所以我都擔心緊, 去到唔玩機動好浪費.

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 10-10-29 15:20 發表

我有朋友上年又係新年去EVERLAND, 佢話室外實在太凍唔想玩, 所以我都擔心緊, 去到唔玩機動好浪費.

hi stitch, 你決定左都係新年去韓國啦 , 我個水舞間都可以起行去睇啦 , 哈哈....

唔好意思, 借左個TOPIC黎傾

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-10-31 11:46 發表

hi stitch, 你決定左都係新年去韓國啦 , 我個水舞間都可以起行去睇啦 , 哈哈....

唔好意思, 借左個TOPIC黎傾

KOO: 係呀, 初六出發
BOOK左明洞IBIS, 酒店房睇相就好細, 不過地點方便.
你幾時睇水舞間呀?

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 10-11-1 09:44 發表

KOO: 係呀, 初六出發
BOOK左明洞IBIS, 酒店房睇相就好細, 不過地點方便.
你幾時睇水舞間呀?

我12月10日去睇, 個日碰巧係我仔學校假期, 同埋我老公可以個日放假 , 所以可以出發, 你初六出發, 咁去幾多日呀? 你囡囡13號先返學? 我仔今年冇得放埋個星期五, 11號就要返學 , 你去完返黎報料呀, 睇下韓國冬天凍成點, 我仔仲記得我老公講過, 話冬天同佢再去韓國玩雪

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-11-1 10:03 發表

我12月10日去睇, 個日碰巧係我仔學校假期, 同埋我老公可以個日放假 , 所以可以出發, 你初六出發, 咁去幾多日呀? 你囡囡13號先返學? 我仔今年冇得放埋個星期五, 11號就要返學 , 你去完返 ...

我女14號先返學, (初六至初十)去5天, 明洞IBIS我係經你介紹個網址BOOK架, 比直接同酒店BOOK 平左10%稅出來, 你10/12玩到12/12才回港嗎?
我估韓國一定凍架啦, 希望到時有雪落啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 10-11-1 10:34 發表

我女14號先返學, (初六至初十)去5天, 明洞IBIS我係經你介紹個網均BOOK架, 比直接同酒店BOOK 平左10%稅出來, 你10/12玩到12/12才回港嗎?
我估韓國一定凍架啦, 希望到時有雪落啦! ...

係喎14號係星期一, 計錯數 , 我去2日1夜咋, 12月10 和11 日

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-11-1 12:00 發表

係喎14號係星期一, 計錯數 , 我去2日1夜咋, 12月10 和11 日

而家你係自己BOOK定AGENT幫你BOOK, 咩價錢????

子爵府

hi! 請問預計新年去既媽咪, 你哋問咗旅行社未呀?? 琴日我去問, 全部都話要12月先有呀!

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 10-11-1 12:10 發表

而家你係自己BOOK定AGENT幫你BOOK, 咩價錢????

我係經呢個網book -> http://www.macau.com/tc

我地5個人(4大1小) - 酒店(2房包早餐和稅)+船票+門票 = 4064, 每人平均800幾, 覺得都ok

伯爵府

原帖由 kaiyui_BB 於 10-11-1 12:23 發表
hi! 請問預計新年去既媽咪, 你哋問咗旅行社未呀?? 琴日我去問, 全部都話要12月先有呀!

你問去韓國? 2月分package 出左ga 啦! 我見佢d 機位唔好, 我自己分開買唔要package.

子爵府

原帖由 kaiyui_BB 於 10-11-1 12:23 發表

….12月呀我上次問過有D 11..中不過我林12頭應該會齊D…到時大家交流下..我都等緊

大宅

I've found a useful link of E-Books guide http://big5chinese.visitkorea.or.kr/cht/AK/AK_CH_8_6_6.jsp
, it's useful for those who wanted to 自由行

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

下..咁耐......咁1月尾會幾時出呢?=.=等11月中先去問!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-11-1 13:50 發表

我係經呢個網book -> http://www.macau.com/tc

我地5個人(4大1小) - 酒店(2房包早餐和稅)+船票+門票 = 4064, 每人平均800幾, 覺得都ok

$800全包都算幾抵

男爵府

畀面勳章

原帖由 stitch_katty 於 10-11-2 12:07 發表

$800全包都算幾抵

算係抵架啦, 因我地係星期五去, 如星期六, 就會再貴啲, 最抵應該係星期日至四

子爵府

好, 到時大家交流吓! 08年跟新X去都OK! D WON 又平, 好抵玩呀! 如果唔係帶住小朋友去, 我同C6 會自由行..

原帖由 yp26 於 10-11-1 14:36 發表

下….要12月呀…我上次問過有D 話 11月..中不過我林12頭應該會齊D…到時大家交流下..我都等緊

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-11-2 12:11 發表

算係抵架啦, 因我地係星期五去, 如星期六, 就會再貴啲, 最抵應該係星期日至四

是否星期5睇埋水舞間? 睇完返來記得報料.

我尋日上CX WEB 度睇返, 我回程經濟機票只剩返$3300了, 好彩BOOK得早咋.mouth:

首頁
34567...12

尾頁

跳至