自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

既然你覺得我開既價唔岩心水, 就唔好PM我啦, 打個低過7折價同我買?
我又無講過可議價
離譜

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

YAHOO試過,費時彩佢咪得lor.

大宅

可能我EXPECT 呢度D人會正常D啦
亂咁開價, 好谷氣

水晶宮

原帖由 fookfook 於 10-9-16 13:44 發表
亂咁開價, 好谷氣

多幾次就一笑了之la.

男爵府

醒目開學勳章

你咁諗就大錯特錯啦, 上次那個扮大肚婆取人bb既咪就係呢度出黎架law. 呢度都一樣係咩人都有架.

原帖由 fookfook 於 10-9-16 13:44 發表
亂咁開價, 好谷氣

男爵府

我試過放一個9成新的二手電視櫃,我是按原價的一半開價($400),個買家還$350,都可以接受啦。我最後都賣左俾佢。個買家來搬走時仲話我個櫃好新淨。梗係啦,我連個D保護膜都冇剝,一直由得佢係度。

當然我自己都遇過一D開天殺價的人,擺明係亂開價的。

wcpcelia  呢個都OK---減50  發表於 11-6-25 17:04

大宅

好媽媽勳章

有次我賣碌架床真係... 唔明家陣啲人諗乜.

話說有位女士話想要我張碌架床, 我話最遲星期六一定一定要搬走因為要交樓俾人, 佢就話唔知得唔得閒跟住講出心底話 - 佢嫌貴, 想我減少少, 於是我話由$1,300減到$1,000, 佢話佢住天水圍要叫雞記搬張床會好貴, 問我$800可唔可以, 由於我趕住賣於是話無問題 (其實心諗你無野下嘛, $1300講到$800! ). 咁到星期六早上, 佢打電話黎話搵唔到雞記又話佢老公唔得閒, 我話你安排好再打俾我啦, 我隨時可以上去開門俾你, 之後到夜晚六點幾我打俾佢問佢幾點黎拎張床, 佢e e or or話仲未搵到佢老公, 又話叫雞記搬真係好貴, 於是我話如果你八點前唔黎搬走我就掉ga la, 跟住佢話: "咁既然你都諗住掉張床既, 不如唔好收我錢啦, 反正你都當垃圾掉, 我執你啲垃圾之嘛!" 我真係火都黎埋 , 忍唔住鬧佢: "如果你無心買既就出聲, 唔好o徒我時間, 家陣我將張床當垃圾掉又好當柴燒都好都唔關你事, 點解要我免費俾張床俾你呀?! 你有經濟困難既可以同我講, 我真係會送俾你, 但家陣你咁樣講話當執我啲垃圾我係唔會俾張床你ga, 係咁啦!" 啲人都痴線既, 唔係有心買野就唔好話要, o徒我時間!

karkar39  唔係呀麻  發表於 11-6-25 19:39
Auntie_Winnie  嘩, 唔係呀麻 ? 咁佢最後有無喺你樓下等你掉垃圾呀 ?  發表於 11-6-25 17:31
sandy1425  好過份wow  發表於 11-6-25 17:11

水晶宮

原帖由 Flo0602 於 10-9-16 14:22 發表

話說有位女士話想要我張碌架床, 我話最遲星期六一定一定要搬走因為要交樓俾人, 佢就話唔知得唔得閒跟住講出心底話 - 佢嫌貴, 想我減少少, 於是我話由$1,300減到$1,000, 佢 ...

真係咩人都有mouth:

別墅

原帖由 Flo0602 於 10-9-16 14:22 發表

話說有位女士話想要我張碌架床, 我話最遲星期六一定一定要搬走因為要交樓俾人, 佢就話唔知得唔得閒跟住講出心底話 - 佢嫌貴, 想我減少少, 於是我話由$1,300減到$1,000, 佢 ...

我都試過, 不過程況就相反, 係個業主話唔要d傢私, 要我(我響裝修公司到做)同佢搬走, 咁岩我個fd, 就約個業主上去搬, 點知個業主反口話要收翻錢, 我咪話咁我依家同你搬去垃圾房

二手市場我試過賣奶粉coupon, 大約開$1xx, 已係平過市價賣, 點知有個人pm我開$20, 我咪覆佢攪錯左喇, 我要$1xx, 佢重話, 佢可以黎我到囉, $15得啦….”$15一罐奶粉, 真開胃

珍珠宮

我賣緊$500 coupon,有人pm我出價$50,仲話可以就我地點

我話唔得,佢話不如用$50 超市coupon交換,仲叫我考慮下mouth:

使唔使壓價壓到咁低呀

LedTV  掉左佢都唔比佢..痴線X2  發表於 11-6-25 19:55
sandy1425  痴線架  發表於 11-6-25 17:12

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

明明寫左件貨包郵, 佢就問你面交可唔可以平 d 因為慳左郵費, 佢都痴線架, 面交我要0徒時間出黎見你, 時間唔係 $ 黎呀, 我寧願你揀郵寄費鬼事約黎約去交收添呀 :;pppp:

LedTV  成日都有呢D人架..出黎交收唔駛車錢同時間啊..低B  發表於 11-6-25 19:56
sandy1425  sorry  笑左  發表於 11-6-25 17:13

水晶宮

咁我咪算好彩,係bk賣過奶粉同網用$,無比人壓價.

babyfunny0816  me 2  發表於 11-6-25 18:35

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 connie_chung123 於 10-9-16 14:53 發表

我都試過, 不過程況就相反, 係個業主話唔要d傢私, 要我(我響裝修公司到做)同佢搬走, 咁岩我個fd要, 就約個業主上去搬, 點知個業主反口話要收翻錢, 我咪話 “咁我依家同你搬去垃圾房”

二手市場我試過賣奶粉coupon ...

政府都收排污費, 應該你收返佢錢, 你同佢清左 d 垃圾

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

試過
講價其實冇咩問題
個個都想買平野
啱價就交易唔啱就算
但有d太離譜就覆都費事:;pppp:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 CALVEN 於 10-9-16 13:47 發表

多幾次就一笑了之la.
'

yes yahoo 果度都試過幾次 ~

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

想當年一次過中4部電話放上B.K我都開8折(係全新有保用)

你估有人出什麼價?
竟然可以出個低個我放俾收買佬的價-.-
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

原來可以壓咁多?!
我剛係2手買左張月餅卷,
我一毫子價都無講啊,真笨喇!

侯爵府

我係yahoo試過,我套餐具未用過,60蚊買,有人話我套餐具無盒,60蚊出去買俾人都覺得貴,叫我20蚊買俾佢,仲要我出郵費!!

男爵府

有都唔出奇,我多數唔覆

pigpigyy  me 2  發表於 11-6-27 16:23
ivory0915  me 2 ~  發表於 11-6-25 18:23

大宅

原帖由 connie_chung123 於 10-9-16 14:53 發表

我都試過, 不過程況就相反, 係個業主話唔要d傢私, 要我(我響裝修公司到做)同佢搬走, 咁岩我個fd要, 就約個業主上去搬, 點知個業主反口話要收翻錢, 我咪話 “咁我依家同你搬去垃圾房”

二手市場我試過賣奶粉coupon ...

嘩, 好誇張!

我就係賣COUPON,
又唔係2手, 又唔係有問題/過期
明碼實價, 岩咪PM, 唔岩咪算囉

2手都叫做可以壓下價丫

首頁

尾頁

跳至